Peak-IT wint Skillcity Award 2010

De Skillcity Snelle Groeier 2010 Award gaat naar ict-dienstverlener Peak-IT in Naarden. De onderneming is met een omzetgroei van 1450 procent over de afgelopen vijf jaar het snelst groeiende ict-bedrijf van Midden-Nederland. De tweede plaats gaat naar Otys Recruiting Technology in Veenendaal en Computication in Zeist sleept de derde plaats in de wacht, met een omzetgroei van respectievelijk 892 en 776 procent.

In totaal nam de omzet van de top 20 van snelst groeiende ict-bedrijven in Midden-Nederland de afgelopen vijf jaar toe van 26,9 tot 106,8 miljoen euro. Dit is een groei van 298 procent. Het totaalaantal medewerkers in de ict-sector in Midden-Nederland steeg van 248 naar 1.167. En dit terwijl de meeste ict-bedrijven relatief jong zijn.

De gemiddelde ‘leeftijd' van de organisaties in de top 20 is 8,5 jaar. De top 20 bevat zeven nieuwkomers ten opzichte van die van vorig jaar. Skillcity organiseert deze competitie jaarlijks onder de ruim vijfhonderd ict-bedrijven die bij het netwerk zijn aangesloten.

In 2009 groeide 69 procent van het Skillcity-netwerk in omzet ten opzichte van 2008. Ook groeide de helft van de bedrijven in medewerkers, zo blijkt uit een recent onderzoek onder de leden. Van alle respondenten verwacht 72 procent voor 2010 een omzetgroei.

Ict-branche

Skillcity reikt de award dit jaar voor de vijfde keer uit. De prijs gaat jaarlijks naar het ict-bedrijf met zijn hoofdkantoor in Midden-Nederland dat de grootste omzetgroei behaalde over de afgelopen vijf boekjaren. De lijst die hieruit voortvloeit, biedt inzicht in de ontwikkelingen in de ict-branche in Midden-Nederland. De lijst is tevens een graadmeter voor de rest van het land, aangezien de grootste concentratie van ict-bedrijvigheid zich in deze regio bevindt.

Skillcity Top-3

2010

2009

1.

Peak-IT

Conclusion Future Infrastructure Technologies

2.

Otys Recruiting Technology

Computication

3.

Computication

Medicore

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Peak-IT Gefeliciteerd met deze mooie prestatie! namens Neomax

neomax bedankt voor compliment; ik hoop dat we allemaal weer mooi groei gaan doormaken!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-01T18:48:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.