Task24 wijzigt zijn naam in Nspyre

Technisch automatiseerder Task24 heet vanaf 2011 Nspyre. Het bedrijf, dat in 2008 van start ging nadat de investeringsmaatschappij Gilde Equity Management de divisies Technical Automation (TA) van Atos Origin en van Ordina overnam, heeft de naamswijziging al doorgevoerd. De verdere huisstijl blijft ongewijzigd en klanten en medewerkers ondervinden er nauwelijks hinder van, aldus het dienstenbedrijf.

Algemeen directeur Philip van Blanken zegt dat de nieuwe naam doet denken aan 'inspireren en geïnspireerd worden.' Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, projectmanagement, softwareontwikkeling en contractbeheer. Dat gebeurt op projectbasis of detachering.

Onder de term technische automatisering wordt verstaan het ontwikkelen van software voor geïntegreerde producten en systemen van ondernemingen, zoals in de gezondheidszorg, industriële productie, transport- en luchtvaartsector. Ordina noch Atos Origin beschouwden deze activiteiten tot hun belangrijkste werkzaamheden en besloten daarom elk in 2008 tot verkoop van hun TA-divisie. Ordina deed dat in juni en Atos Origin in december 2008.

RDW

Bij Nspyre werken ongeveer zeshonderd mensen. De onderneming heeft vestigingen in Utrecht, Eindhoven, Delft en Zwolle. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is sinds oktober 2010 een van de opdrachtgevers van het bedrijf.

Nspyre heeft geen band met de gelijknamige supply chain specialist die in 2005 door ict-dienstverlener Tie Holding werd overgenomen, noch met het Britse wervingsbureau met dezelfde naam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat de heer van Blanken het niet heeft over de echte reden van de naamsverandering kan ik begrijpen. Het zou een zich onafhankelijk noemend blad als Computable echter sieren om even door te vragen om er zodoende achter te komen dat dit komt doordat een ander bedrijf met vrijwel dezelfde naam (Task) een kort geding heeft aangespannen. Task24 heeft het geding verloren met de gevolgen zoals we hierboven lezen. Het is gewoon slordig van Task24 om net nu de naam een beetje in de markt bekend is een naamsverandering door te voeren. Je moet gewoon weer van vooraf aan beginnen.

At your service :-)

ik vind de naam Nspyre eigenlijk ook beter klinken klinkt inspirerend en creatief, Task24 lijkt meer op een legereenheid die opdrachten uitvoert.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-12T14:55:00.000Z Diederik Toet