Kort geding dwong Task24 tot naamswijziging

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Dat ict-dienstverlener Task24 vanaf januari 2011 Nspyre heet, is te wijten aan een geschil met detacheringsbedrijf Task. Deze Utrechtse onderneming won in september 2010 een kort geding en eiste dat Task24 zijn naam wijzigt. De gelijkenis heeft inderdaad soms voor verwarring gezorgd, erkent woordvoerder Ralf Bus van Task24. Toch verraste de uitspraak van de rechter hem wel. Bij oprichting in 2008 gaf een merkenbureau nog groen licht voor de naam.

'Het is vervelend dat wij onze naam nu hebben moeten wijzigen. We zijn namelijk al 2,5 jaar onderweg', zegt Bus. Hij vertelt dat de ict-dienstverlener begin 2010 een brief van detacheerder Task ontving. 'We hebben ons destijds laten adviseren over de naam en deponeerden hem in Europa. Bovendien is de term 'task' erg algemeen.'

Het bedrijf achtte de kans klein dat het uiteindelijk tot een verplichte naamswijziging zou komen, ook al spande Task een kort geding aan. Eind september gaf de rechter de detacheerder echter gelijk. Bus legt uit dat hij vanaf dat moment twee keuzes had: een bodemprocedure starten of vrijwillig de naam wijzigen.

Omzetschade

Uiteindelijk koos het bedrijf de nieuwe naam Nspyre. De woordvoerder schat de kosten voor re-branding op drie tot vier ton. 'Dat is een ruwe inschatting die afhankelijk is van ons uiteindelijke marketingplan.' Hij verwacht niet dat de wijziging omzetschade oplevert: 'We zijn gelukkig niet afhankelijk van dagelijks nieuwe business. We hebben onze klanten tijdig ingelicht.'

Het ict-dienstenbedrijf werd in 2008 opgezet toen investeringsmaatschappij Gilde Equity Management de divisie Technical Automation van Ordina kocht. Later dat jaar lijfde de onderneming ook de divisie Technical Automation van Atos Origin in. Bij Nspyre werken nu ongeveer 560 mensen.

Detacheerder Task levert inhuurkrachten op de gebieden Infrastructuur en gebiedsontwikkeling, Bouw en vastgoed, Realisatie en water, en Proces-, programma- en projectmanagement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Task24 verandert zijn naam door een geschil met detacheringsbedrijf Task. Men kiest vervolgens de naam Nspyre dat wel veel weg heeft van Inspiro, ook een bedrijf in de technische automatisering.
Nspyre - Inspiro klinkt bijna hetzelfde, vooral als je het in het engels uitspreekt.
Gebrek aan inspiratie bij Task24 of gewoon spionage?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-16T14:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.