Weinig impact van offshore-bedrijven in West-Europa

Offshore dienstenleveranciers zoals Tata Consultancy Services, Wipro en Infosys, hebben geen grote impact op de IT-dienstenmarkt in West-Europa. Dat stelt marktanalist IDC in een nieuw onderzoeksrapport.

Volgens de schattingen van IDC vertegenwoordigen de investeringen van West-Europese bedrijven in offshore it-diensten in 2004 slechts 1,3 procent van de totale West-Europese it-dienstenmarkt. "Dat is een verrassend laag percentage, gezien de commotie rond offshoring", zegt Marianne Kolding, hoofd van IDC's European Services-groep
 
Bovendien blijven de overzee geïnvesteerde bedragen relatief klein: ook het grootste offshore bedrijf haalt nog geen tweehonderd miljoen dollar omzet uit zijn diensten voor West-Europese ondernemingen. "De impact van offshore dienstenleveranciers in West-Europa zal wel toenemen, maar we denken dat veel bedrijven liever zullen werken via hun gekende it-dienstenleveranciers zoals IBM, CSC of Capgemini", zegt Kolding. Daarnaast hebben veel Europese ondernemingen, vooral in de financiële sector, eigen dienstenactiviteiten opgezet in India of in Oost-Europa.
 
"West-Europa is verdeeld in twee zones", zegt Kolding. "Enerzijds is er het Verenigd Koninkrijk, waar bedrijven al vroeg zijn begonnen met het offshore uitbesteden van diensten. Anderzijds hebben de it-dienstenleveranciers op het Europese contintent inmiddels vestigingen uitgebouwd in goedkopere landen zoals Spanje en Ierland. Voor Indiase dienstenleveranciers wordt het steeds moeilijker om in continentaal Europa voet aan de grond te krijgen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-17T13:32:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.