Samsung koopt Philips-spin-off Liquavista

Samsung Laptop (3x4)

De Koreaanse elektronicagigant Samsung koopt de Eindhovense ontwikkelaar van beeldschermtechnologie Liquavista.

Elektronica-leverancier Samsung koopt de Eindhovense ontwikkelaar van beeldschermtechnologie Liquavista. Het in 2006 opgerichte bedrijf is een spin-off van Philips. Liquavista is ontwikkelaar van een nieuwe beeldtechnologie om met minder energieverbruik helder en kleurrijk beeld te creëren. Die technologie wordt electro-wetting genoemd en door de ontwikkelaar omschreven als lcd 2.0. Het is niet bekend wat Samsung voor de overname betaalt.

Liquavista was in handen van de investeringsmaatschappijen Gimv, Amadeus en Prime Ventures. De overname omvat alle medewerkers en middelen van het bedrijf. Bij Liquavista werken wereldwijd ongeveer zestig mensen van wie zo'n 35 op de vestiging in Eindhoven. Daar zijn de onderzoeks- en ontwikkelafdeling en een kleine productiefaciliteit voor prototypen gevestigd.

De technologie kan onder andere worden gebruikt in e-readers, mobiele telefoons, mediaspelers en televisietoestellen. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer Samsung de technologie van het Eindhovense bedrijf in zijn producten zal verwerken. Volgens commercieel directeur Kurt Petersdorff van Liquavista zijn bestaande led-productielijnen eenvoudig aan te passen aan de nieuwe beeldschermtechnologie.

Prime Ventures

Investeerder Prime Ventures doet ook zijn belang in het Nederlandse zoektechnologie-bedrijf Q-go van de hand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-20T11:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.