Kender Thijssen aast op failliet Infotechnology

Bedrijf wil met minister praten over hosting patiëntendossiers

Ict-dienstverlener Kender Thijssen wil het failliete Infotechnology uit Hillegom overnemen. Dat brengt het bedrijf naar voren in een persbericht. De dienstverlener zegt al maanden met de directie van Infotechnology te praten en wil nu ook rond de tafel met de VWS-minister Schippers en PvdA-kamerlid Attje Kuiken. Infotechnology beheert tussen de anderhalf en twee miljoen patiëntendossiers. Kuiken stelde kamervragen over de toegankelijkheid van die dossiers.

Kender Thijssen-directeur Marco Lesmeister zegt al maanden 'diepgaande' gesprekken met de directie van Infotechnology te voeren. Het gaat onder andere om de overname van het hosten van huisartseninformatiesystemen.

Curator Mark Aukema van het Alkmaarse advocatenkantoor RWV onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Hij zei eerder dat hij goede hoop heeft op een doorstart. Er zouden meerdere bedrijven zijn geïnteresseerd in een overname en hij bekijkt die opties.

Waarom Kender Thijssen zijn overnameplannen bekendmaakt terwijl de curator een doorstart voorbereidt, is onduidelijk. Zowel de in een overname geïnteresseerde dienstverlener als de curator is om een reactie gevraagd, maar hebben op dit moment nog niet gereageerd.

Gesprek

Lesmeister: 'Wij gaan graag met Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en met PvdA-kamerlid Attje Kuiken in gesprek om ons plan toe te lichten. Wij kunnen de dienstverlening naar de klanten continueren en verder uitbouwen. We zijn hier al enige tijd met betrokken partijen over in gesprek. We hebben niet veel tijd nodig om de doorstart te maken.'

Specialisme Infotechnology

Het failliete Infotechnology uit Hillegom is gespecialiseerd in het centraal hosten van huisartseninformatiesystemen, zoals Omnihis (Omnihis), Mira (Euroned/CompuGroup Medical AG) en Microhis (iSoft). Curator Mark Aukema van RWV Advocaten spreekt van in totaal zo'n 1,5 miljoen tot 2 miljoen elektronische patiëntendossiers die Infotechnology beheert.

In verband met het maatschappelijke belang, het beheren van elektronische patiëntendossiers, wordt de dienstverlening ondanks het faillissement voortgezet.

Detron

Kender Thijssen levert cloud-diensten (ict als dienst ) aan middelgrote en grote organisaties ( variërend van 10 tot 1500 werkplekken). Het bedrijf is onderdeel van de Detron ICT & Telecom Groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-22T16:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.