Satyam schikt fraudezaak voor 10 miljoen dollar

Ict-dienstverlener Mahindra Satyam heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse beursautoriteit Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf betaalt een boete van tien miljoen dollar en belooft zicht voortaan te houden aan de federale beursregels van de Verenigde Staten. De schikking houdt verband met de boekhoudfraude door het voormalige management. Die fraude vond plaats tussen 2003 en september 2008.

Door de schikking ontloopt het bedrijf verdere vervolging zonder de beschuldigingen van foute handelingen toe te geven of tegen te spreken. De SEC staakt het onderzoek naar de boekhouding van het bedrijf.

In een verklaring benadrukt de dienstverlener dat alle onregelmatigheden gebeurden onder leiding van het vorige management. 'Ze vonden plaats voordat de nieuwe directeuren werden voorgesteld en benoemd door de Indiase overheid op 11 januari 2009 en voor de strategische investering door Venturbay Consultants Private Limited, een dochteronderneming van Tech Mahindra Groep. Die investering werd afgerond in juli 2009.'

Tech Mahindra Groep

Begin 2009 kwam aan het licht dat Satyam-oprichter Ramalinga Raju ernstig knoeide met de boekhouding. De directeur poetste de cijfers op door de financiële resultaten van overnames die nog niet waren beklonken in de cijfers mee te nemen. Na de boekhoudfraude is een nieuw bestuur aangesteld en meldde Tech Mahindra Groep zich om het bedrijf over te nemen via een meerderheidsbelang.

De nieuwe grootaandeelhouder wijzigde de naam van dienstverlener van Satyam in Mahindra Satyam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-18T15:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.