UvA moet 8 miljoen besparen op ICT

De Universiteit van Amsterdam (uvA) moet acht miljoen euro besparen op kosten voor ict. Het gaat om een besparing van ongeveer twee miljoen euro op jaarbasis die is verdeeld over de periode 2009-2013. Een woordvoerder van de universiteit zegt dat de ict-afdeling op schema ligt om die doelstelling te halen. Dat gebeurt onder andere door diensten extern in te kopen, de inhuur van externen te verminderen en de overgang naar e-mail van Google.

De bezuiniging op de ict-kosten is onderdeel van organisatiebrede bezuinigingen binnen de universiteit. De UvA moet tussen 2009 en 2013 ongeveer 17 miljoen besparen op het budget voor ondersteunende diensten zoals ict. Die besparing is volgens de woordvoerder noodzakelijk nu het aantal studenten toeneemt en de rijksbijdrage per student daalt. Daardoor zouden de inkomsten per studenten met ongeveer een kwart gedaald zijn.

De universiteit wil zich primair op het onderwijs richten en zet daarom het mes in kosten voor aanvullende diensten als ict. De onderwijsinstelling heeft een jaarbegroting van bijna 600 miljoen euro. Daarvan wordt ongeveer 31 miljoen euro uitgegeven aan ict.

Eerder melde Computable op basis van een artikel in universiteitsblad Folia dat de universiteit 1,5 miljoen moet besparen op ict. Navraag bij de universiteit leert dat er een veel hoger bedrag moet worden bespaard.

Google

Eén van de middelen om te besparen op de ict-kosten is de invoering van studentmail van Google. Daarmee wordt volgens de ict-organisatie ongeveer 56.000 euro bespaard en niet 70.000 euro zoals het universiteitsblad meldde.

De centrale ict-organisatie van de UvA, het informatiseringscentrum (ic) heeft ongeveer 170 voltijdmedewerkers in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-05T14:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.