Ordina ziet overname PinkRoccade niet meer zitten

Een officieel bod van Ordina op PinkRoccade blijft vooralsnog uit. De informatie die PinkRoccade beschikbaar heeft gesteld aan Ordina is voor laatstgenomde onvoldoende om het voorgenomen bod op de onderneming op 'verantwoorde wijze te onderbouwen'.

Deze bekendmaking kwam enkele uren nadat Ordina-topman Ronald Kasteel nog met de vakbonden om de tafel zat over eventuele afspraken bij een overname van PinkRoccade door Ordina.

 

De overnameperikelen rond PinkRoccade spelen al enkele maande, maar kwamen in een stroomversnelling toen de groot-aandeelhouders van Pink het bestuur van de onderneming sommeerden inzicht in de boeken te geven. In de loop van dat onderzoek kreeg Ordina behoefte aan "nadere informatie", maar PinkRoccade heeft die niet willen geven. Die extra gegevens waren echter "essentieel om de mogelijkheid tot het behalen van synergievoordelen te beoordelen en voor het onderbouwen van de ’businesscase’ van het samengaan van beide bedrijven", stelt Ordina.

 
Bestuursvoorzitter van Ordina Ronald Kasteel verklaarde dinsdag teleurgesteld te zijn over de uitkomst. Hij vindt dat PinkRoccade "niet soepel" heeft meegewerkt aan het boekenonderzoek, ondanks aandringen aan de aandeelhouders, aldus de Financiële Telegraaf. Het lijkt erop dat PinkRoccade iets heeft te verbergen, aldus Kasteel. Dat gevoel komt mede voort uit het feit dat de informatie waarom Ordina had gevraagd wat hem betreft ook aan Getronics mocht worden gegeven.


De bestuursvoorzitter van Ordina vindt dat zijn bedrijf "geen eerlijke kans" heeft gehad. Getronics wil nog geen officiële reactie geven op het besluit van Ordina. "Er ontstaat nu een nieuwe situatie", zegt een woordvoerder, die eraan toevoegt dat Getronics de ontstane situatie eerst wil bestuderen.

CNV Dienstenbond laat in een reactie weten dat het in deze zaak nog alle kanten op kan. "Of Getronics en PinkRoccade vieren een feestje, of de aandeelhouders van PinkRoccade gaan zich roeren en zeggen dat Ordina geen eerlijke kans heeft gehad. In het laatste geval zijn we weer terug bij af", meent bestuurder Wim Burggraaf van CNV. "Ik sta nergens meer van te kijken." FNV-bestuurder Jan Paul Veenhuizen gaat er vanuit dat de weg nu vrij is voor Getronics. "Er is in elk geval duidelijkheid voor de werknemers."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-26T12:05:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.