ICT-manager is verdeeld over ICT-budgetten

Dit artikel delen:
Euro

Bijna een vijfde (19 procent) van de ict-managers en professionals denkt dat de ict-budgetten dit jaar weer zullen stijgen, terwijl 22 procent denkt dat zij zullen dalen ten opzichte van 2012. Dat blijkt uit onderzoek in de jaarlijkse de Computable ICT Services Guide uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Motivaction onder lezers en bezoekers van Computable.

De verwachtingen voor 2013 zijn dus zeer verschillend. Weer 28 procent van de ondervraagde ict’ers is namelijk gematigd positief en verwacht dat het budget gelijk zal blijven. 31 procent weet het niet. En dat is niet zo gek, want bijna de helft (43 procent) van de respondenten weet sowieso niet wat het totale ict-budget van zijn organisatie is. Dertien procent wil dit niet zeggen. 

Creatief

De overige 44 procent geeft wel openheid van zaken: zes procent van de ondernemingen had in 2012 maar liefst twintig miljoen euro te besteden, twee procent moet het doen met tien tot twintig miljoen euro en negen procent van de ondernemingen heeft een budget dat tussen één en tien miljoen euro inzit.


Maar er zijn ook veel bedrijven die creatiever moeten omgaan met ict-middelen, omdat het budget wat minder ruim is. Zo heeft zes procent minder dan tienduizend euro te besteden, vijf procent tienduizend euro tot een ton en tien procent kan tussen één ton en een miljoen per jaar uitgeven.

Geen budget

Zes procent (109 respondenten) geeft aan dat hun onderneming zelfs helemaal geen ict-budget heeft. Volgens een vijfde van de ondervraagden is het ict-budget dan ook lager dan in voorgaande jaren. Een derde geeft aan dat het budget gelijk is aan vorig jaar en weer een derde van de ondervraagden weet eigenlijk niet of er iets is veranderd in het budget dat zijn bedrijf heeft voor ict. Veertien procent weet dat het budget hoger is dan vorig jaar.

Is het ICT-budget in uw organisatie
in 2013 hoger of lager dan in 2012?
Hoe verwacht u dat het ict-budget in uw
organisatie zich na 2013 ontwikkelt?
Wat is voor de vestiging van uw organisatie
het totale ict-budget voor het jaar 2013 (exclusief
de salariskosten van vast personeel)?ICT Services Guide

Dit artikel verscheen in de Computable ICT Services Guide 2013. Kijk hier voor de complete inhoud van deze jaargids.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Liefst 43 procent weet niet wat het totale ict-budget is! Hoop niet dat dit ict-managementniveau is. Sowieso nog een lange weg te gaan dus.

@werner, ja helaas is dat wel zo, het gros van de ict-managers zijn opvreters en zijn brandhout en weten helemaal niets van de business, zijn gadget-geil.
Ik heb op ict-afdelingen gewerkt waar het normaal was dat het budget aan het einde van het jaar op moest zijn omdat men bang was dat het in het volgende jaar omlaag zou gaan, er werden spullen gekocht voor de fun.
De ict'ers namen de uiteindelijke beslissingen en NIET de manager.
En ik heb het met vijftien jaar ict niet slechts één keer meegemaakt kan ik je vertellen.
De ergste manager die er bestaat zijn de grijze muizen, (het soort survivor) en daar zijn er (nog) veel te veel van!
Hier valt veel geld te verdienen voor bedrijven.

Wat is een budget waard zonder resultaatverplichting, innovatiedoel, roadmap en projectkalender en duidelijke sturing vanaf de top. Niets...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-07T08:58:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.