ROM-fonds Zuid-Holland ondersteunt starters

500 euro beloning

Er komt een nieuw investeringsfonds voor innovatieve bedrijven in Zuid-Holland. Via dit participatiefonds van circa dertig miljoen euro kunnen ondernemers onder voorwaarden krediet krijgen voor groeiplannen. Het fonds is onderdeel van de nieuw op te richten Regionale Ontwikkelings Maatschappij (ROM) in Zuid Holland, dat per 1 januari 2014 moet starten. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) draagt tien miljoen euro bij aan het fonds. De provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland onderzoeken nu ook haalbaarheid van een ROM.

Naast het Rijk nemen de Provincie Zuid-Holland, de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Leiden, Delft en Dordrecht, de drie universiteiten en de twee universitair medische centra deel aan de nieuwe ROM. De bestaande vier ROM’s - voor Noord-Nederland, Oost-Nederland, Noord-Brabant en Limburg - hebben tot nu voor 265 miljoen euro geïnvesteerd in 370 bedrijven. In 2012 waren de ROM’s betrokken bij 47 procent van het aantal investeringen in innovatieve starters. De provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland onderzoeken nu ook  haalbaarheid van een ROM.

Dit schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) aan de Tweede Kamer. 'Financiering voor groeiplannen van ondernemers is de brandstof voor de economie,' aldus de bewindsman. 'Met dit investeringsfonds kunnen vernieuwende ondernemers in een belangrijke economische regio ondanks de economisch moeilijke tijden makkelijker aan krediet komen.' De voorwaarden voor een investering zijn onder andere dat de aanvrager een innovatieve starter of snelle groeier is en dat de investeringsplannen voldoende financieel onderbouwd zijn.

Het Rijk wil met diverse regelingen voor betere toegang tot financiering voor kleine en grote bedrijven zorgen. In totaal staat er dankzij onder andere borgstelling- en garantieregelingen voor ongeveer zeven miljard euro aan kredieten en risicokapitaal uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-26T09:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.