Imtech is weer verwikkeld in omkoopschandaal

Na de fraudezaak rond het pretpark in Polen en het boekhoudschandaal met projecten in Duitsland in 2013 is Imtech nu verwikkeld geraakt in een smeergeldaffaire in Zwitserland. Directeuren van de ict-dochteronderneming Fritz & Macziol zouden een hoge ambtenaar hebben omgekocht en voor ettelijke miljoenen een of meerdere overheidsdiensten hebben opgelicht met valse facturen. Dit meldt De Telegraaf. In een reactie stelt Imtech dat er een onderzoek is gestart.

In de persverklaring heeft Imtech het over mogelijk onethisch zakelijk gedrag, inclusief dure geschenken en amusement. Het bedrijf is een intern onderzoek gestart en zegt volledige medewerking te verlenen aan de Zwitserse justitie. Het in 2006 overgenomen Duitse bedrijf Fritz & Macziol doet veel zaken met overheden in Duitsland en Zwitserland. In dat laatste land zou de dochteronderneming goed zijn voor een omzet van 25 miljoen euro. Er werken daar 45 man.

Het Zwitserse Openbaar Ministerie (OM) is op 31 januari een strafrechtelijk onderzoek gestart, meldt De Telegraaf. Het onderzoek richt zich onder meer op de voormalige bestuursvoorzitter en een directeur van de Imtech-dochter. De ict-dienstverlener heeft de krant laten weten de directeur van het Zwitserse onderdeel inmiddels op non-actief te hebben gezet. 

Gefêteerd

Volgens De Telegraaf is de affaire in Zwitserland groot nieuws en heeft die al de kop gekost van een plaatsvervangend directeur-generaal van het Statssekretariat für Wirtsschaft (Seco). Tussen 2009 en 2011 zou Fritz & Macziol voor ruim 21 miljoen euro aan opdrachten hebben verworven van verschillende overheidsdiensten, waaronder Seco. Daarbij zou de Imtech-dochter de overheid voor vele miljoenen hebben opgelicht. Om dit mogelijk te maken kocht de toenmalige directie van Fritz & Macziol tenminste een hoge ambtenaar om van Seco. Die werd onder meer gefêteerd op luxe reisjes en VIP-kaarten voor voebalwedstrijden, zo berichten verschillende Zwitserse media.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede naam en reputatie komt altijd te voet en gaat te paard. Het is maar te hopen dat heel veel klanten van Imtach begrijpen dat de professionals van Imtech hier ver van af staan en zeer goede IT professionals zijn met ook voor klant en product.

Het gaat hier niet om de it professionals maar om het managementteam en de cio's.
Blijkbaar zijn die niet in staat om te registreren wat er in en rondom hun bedrijf gebeurt. De aandeelhouders die braaf en met vertrouwen in een eens florerend bedrijf hebben geïnvesteerd zijn zwaar de pineut. Tijd om de schade te verhalen bij Imtech.

Ik bedoel hier ook te zeggen dat het niet de Imtech pro's in het veld betreft natuurlijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-19T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.