Microsoft zet 18.000 man op straat

Het gonsde al enige tijd in de pers, maar bij Microsoft is de kogel door de kerk. Ceo Satya Nadella heeft het personeel via een e-mail laten weten dat door de overname van Nokia, de software-ontwikkelaar uit Seattle gedwongen is te reorganiseren. Dit betekent dan zo'n achttienduizend medewerkers hun baan bij Microsoft verliezen.

De overname van Nokia in april betekende voor Microsoft een forse uitbreiding van het personeelsbestand. Het was voor iedereen al direct duidelijk dat dit zou leiden tot een grootscheepse reorganisatie, die nu in een e-mail van Satya Nadella is aangekondigd en uiteindelijk zo'n achttienduizend medewerkers zal treffen. De softwaregigant denkt dat de afwikkeling van de reorganisatie die medio 2015 afgerond moet zijn maximaal 1,8 miljard dollar gaat kosten en wil dat volledig afboeken in de komende vier kwartalen.

Nadella laat er geen gras over groeien, want nog voor het einde van 2014 wil hij al afscheid nemen van dertienduizend medewerkers. Het gaat hier vooral om zogenoemde 'dubbelfuncties'. Maar ook in andere disciplines zullen er klappen vallen, want het bedrijf moet meer lean en mean worden om de toekomst aan te kunnen.

Nederland nog ongewis

Het is op dit moment niet bekend wat de banenreductie voor de Nederlandse werkmaatschappijen Microsoft/Nokia gaat betekenen. Bij de presentatie van de financiële cijfers op  22 juli zal Nadella nader uitleg geven over de te volgen procedure.

Afgelopen februari werd bekend dat Satya Nadella de nieuwe ceo van Microsoft was geworden als opvolger van Steve Ballmer. Nadella werkt al 22 jaar voor de softwarereus en was eerder executive vice president van Microsofts Cloud en Enterprise Group. Het goed uitvoeren van de aangekondigde forse reorganisatie wordt zijn eerste proeve van bekwaamheid als topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ook dat is weinig opzienbarend aangezien IT nu eenmaal als oogmerk heeft steeds productiever te zijn met minder FTE.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-17T14:44:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.