Forrester stelt groei ICT-markt naar beneden bij

Crisis

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester Research heeft zijn voorspelling voor de groei van de wereldwijde ict-markt aangepast. Ging het bureau begin dit jaar nog uit van een groei van 5,5 procent, nu verwacht het voor 2014 een groei van 3,9 procent. Ook de prognose voor 2015 is naar beneden bijgesteld: geen 8,1 procent maar 5,6 procent. Forrester had in januari al een slag om de arm genomen: het wankele economische herstel maakt scherpe voorspellingen lastig.

Ondanks de bijstelling wijst Forrester er op dat met name consumentgerichte ict-bestedingen de komende tijd blijven toenemen, met name in de Verenigde Staten. De Amerikaanse markt is goed voor bijna de helft van de ict-uitgaven wereldwijd (totaal 2014: 2,2 biljoen dollar). Nieuwe ontwikkelingen als software-as-a-service (SaaS), marketing-apps, mobiele apparaten en tablets, big data en analytische software en slimme bedrijfsproces-apps versnellen de vraag naar ict-oplossingen.

Daarnaast, benadrukt Forrester, zullen de investeringen in backofficesystemen toenemen, mede om de nieuwe ict-ontwikkelingen goed te kunnen opvangen. Het bureau verwacht hier op wereldwijde schaal een toename van de bestedingen van 3,4 procent in 2014 en 6,7 procent in 2015.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-18T10:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.