IBM en Novell samen in Linux-applicaties

Novell en IBM gaan samen aan de slag om de ontwikkeling van Linux-applicaties door ISV's (independent service vendors) te bevorderen.

Beide leveranciers beogen zo tot een versnelling te komen van de ontwikkeling en certificering van nieuwe applicaties voor Novell’s SuSE Linux draaiend op de IBM eServer en middleware platforms. ISV’s kunnen gebruikmaken van de programmeerinterfaces, ontwikkeltools en technische kennis die beschikbaar is binnen negen IBM Innovation Centers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Zo kunnen zij hun applicaties certificeren voor SuSE Linux op IBM platforms, wat ISV’s in staat stelt om nieuwe applicaties makkelijker, sneller en goedkoper te laten aansluiten op de SuSE Linux-technologie. Dit leidt weer tot meer keuzevrijheid voor gebruikers van Linux-toepassingen.

Als onderdeel van het initiatief van Novell en IBM zal Novell de ondersteunende documentatie van de SuSE Linux Enterprise Server beschikbaar stellen aan ISV’s. Novell maakt het ISV’s tevens mogelijk on line als partner aan te melden voor Novell’s Technologie Partner Programma. Via dit programma kunnen ISV’s hun applicaties eenvoudig certificeren voor SuSE Linux op IBM hardware en middleware-systemen. Via de IBM Innovation Centers biedt IBM ISV’s adviesdiensten en technische ondersteuning bij de migratie, ontwikkeling en invoering van hun applicaties op SuSE Linux draaiend op IBM platforms.

De technische diensten en ondersteuning voor ISV’s worden aangeboden door de IBM Innovation Centers in San Mateo (Californië), Waltham (Massachusetts), Chicago (Illinois), Hursley (VK), Parijs, Stuttgart, Bangalore, Shanghai en Sydney. IBM’s Innovation Centers bieden ontwikkelaars en strategische partners wereldwijd op een eenvoudige manier toegang tot tools, protocollen en expertise. Dit maakt het voor hen eenvoudiger om klantgerichte oplossingen voor IBM’s open middleware en hardware te maken, te implementeren en te optimaliseren. Gevolg hiervan is dat zij hun oplossingen sneller op de markt kunnen brengen terwijl hun ontwikkelkosten juist dalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-21T13:00:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.