Google sponsort Turing Award met 1 miljoen

Internetgigant Google gaat de Turing Award sponsoren en verviervoudigt het prijzengeld tot één miljoen dollar. De Turing Award is een belangrijke onderscheiding in de ict-wereld en wordt beschouwd als de officieuze Nobel-prijs van de computerwetenschap. Met het verhoogde prijzengeld verwacht de Association for Computing Machinery (ACM), de internationale computervereniging die de prijs uitreikt, dat de Turing Award meer aanzien en daardoor meer aandacht krijgt. Dat is weer goed voor de ict-wereld, aldus de ACM.

Door de verhoging van het prijzengeld kan de Turing Award zich voortaan meten met andere prestigieuze culturele en wetenschappelijke prijzen in de wereld, zegt ACM-voorzitter President Alexander Wolf (professor aan het Department of Computing van het Imperial College London).

De onderscheiding is in 1966 in het leven geroepen door de ACM en is bedoeld voor wetenschappers en ingenieurs die belangrijke vindingen hebben gedaan op computergebied. De prijs is vernoemd naar de Britse wiskundige Alan Mathison Turing (1912-1954), die vaak wordt gezien als de vader van de universele computer.

Vorig jaar won de Microsoft-onderzoeker Leslie Lamport de prijs voor zijn onderzoek naar gedistribueerde computeromgevingen. In 1972 won de Nederlandse wiskundige Edsger Dijkstra de Turing Award voor zijn bijdragen aan de informatica, met name op het gebied van programmeertalen en besturingssystemen. In het voorjaar van 2015 wordt bekend gemaakt wie de Turing Award 2014 krijgt toegekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-17T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.