Nederland ICT reikt IT-awards uit

Vlnr: Mark Bressers, directeur Regeldruk en ICT-beleid bij het ministerie EZ, Erik Huizer: winnaar van de ICT Personality Award 2015, Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT en Arie van Bellen, directeur ECP, Platform voor de InformatieSamenleving (Foto: Tycho Müller)

Nederland ICT reikte gisteravond, 3 september, verschillende it-prijzen uit tijdens de avond van de Digitale Economie. Internetpionier Erik Huizer werd verkozen tot ICT Personality van 2015 en Citypulse van Atos werd winnaar van de Digital Impact Award. De Datacenter High Tech Campus van KPN kreeg de ICT Milieu Award.

De Avond van de Digitale Economie werd samen met ECP, Platform voor de InformatieSamenleving, georganiseerd in het Louwman Museum in Den Haag. Huizer ontving de ICT Personality Award vanwege zijn significante bijdrage aan de positie van Nederland als voorloper op het gebied van internet en de digitale economie. Het juryrapport liet het volgende weten over de winnaar: ‘Huizer is een internationale autoriteit met betrekking tot het internet. Als chief technology officer van Surfnet en hoogleraar Internettoepassingen zet hij zich in voor onderwerpen als internet governance, privacy, cyber security en standaardisatie. Hij levert al jarenlang, in tal van functies, een bijdrage aan de positie van Nederland als voorloper op het gebied van internet en de digitale economie. In 2014 kreeg hij internationale erkenning toen hij werd opgenomen in de Internet Hall of Fame van de Internet Society.’

Citypulse, een pilotproject van Atos in samenwerking met de gemeente Eindhoven, won de Digital Impact Award. Met Citypulse wordt door de toepassing van onder andere big data intelligence en real time analyse de veiligheid van het Eindhovense uitgaansgebied Stratumseind verbeterd. Volgens de jury kan voorspelling van gedrag een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid op straat. Daarbij onderstreept de internationale belangstelling voor de proef dat Nederland potentie heeft als proeftuin voor ict-toepassingen.

Groen datacenter

Het nieuwe Datacenter High Tech Campus van KPN wint de ICT Milieu Award vanwege de inzet op dalend energieverbruik, ondanks de sterke toename van het dataverkeer in Nederland. Het datacenter maakt daarvoor gebruik van duurzame technologieën. De jury over het project: 'KPN heeft ervoor gekozen volledig groene energie uit Nederland te gebruiken. Op de High Tech Campus in Eindhoven zal de restwarmte van het nieuwe datacenter nuttig gebruikt worden voor verwarming van andere gebouwen. Ook de cradle-to-cradle-aanpak in het ontwerp van het datacenter past in dit duurzaamheidsbeleid. De combinatie van de structurele aandacht voor duurzaamheid en dit soort aansprekende initiatieven zijn belangrijk voor de positie van Nederland als duurzame Digitale Delta.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-04T11:04:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.