WBG en WMD implementeren ArcGIS van Esri

Zowel Waterbedrijf Groningen (WBG) als Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) stappen over op het Arcgis-platform van Esri. Beide vervangen hun gezamenlijke leidingregistratiesysteem en gaan het nieuwe systeem gebruiken voor het vastleggen van hun assets en om de bijbehorende informatie te registreren en te bekijken. De implementatie van het systeem wordt uitgevoerd door Esri-partner Tensing.

Esri is leverancier van een geografisch informatie systeem Arcgis. Het platform biedt WBG en WMD een vriendelijkere opzet, waardoor het registreren en het bekijken van de data in één systeem staat. De drinkwaterbedrijven vervangen bij de overstap beide het systeem ‘Smallworld’, van GE Digital Energy. Ze stellen de geografische ligging van de assets centraal waardoor medewerkers via de kaart antwoord krijgen op hun vragen. Buitendienstautomatiseerder en ict-dienstverlener Tensing zal het systeem implementeren.

Paul Bremer van Waterbedrijf Groningen is als sectormanager ict-opdrachtgever. Hij verwacht dat medewerkers meer gebruik zullen maken van de beschikbare informatie, omdat het toegankelijker is. Door het Arcgis-platform zal het aantal softwareproducten verminderen. ‘Ons ict-landschap wordt als resultaat van dit implementatietraject vereenvoudigd, overzichtelijker, dat voorkomt veel problemen’, aldus Bremer.

Mogelijkheden ArcGIS-platform

Ook biedt het platform nieuwe mogelijkheden, vertelt Martin Lubach, accountmanager van Esri Nederland. Zo kunnen de bedrijven onder andere gebruik maken van Arcgis-content, waaronder basiskaarten en andere informatie die publiek gedeeld wordt in het platform. ‘De drinkwaterbedrijven kunnen ook informatie gaan uitwisselen via webservices met ketenpartners van de betrokken bedrijven, denk aan provincies, veiligheidsregio’s, regionetwerkbedrijven en Waterlaboratorium Noord (WLN)’, aldus Lubach.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-13T15:29:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.