Geo van der Wilk is nieuwe CEO Myler

Oprichter Toon van Bodegom trekt zich terug

Geo van der Wilk

De Utrechtse ict-arbeidsbemiddelaar Myler heeft een nieuwe ceo: Geo van der Wilk. Hij volgt oprichter en mede-eigenaar Toon van Bodegom op die na zeven jaar vertrekt. Van Bodegem blijft wel aandeelhouder, samen met een investeringsmaatschappij. Een reden voor de bestuurswisseling is niet gegeven.

Van der Wilk was eerder managing partner bij 4Synergie, een organisatie van zelfstandige senior ict-professionals uit Breda. Tot 2013 was hij directeur van Fujitsu Benelux. Voor zijn tijd bij Fujitsu bekleedde Van der Wilk verschillende senior managementfuncties bij Logica, waaronder de functie van managing director Industry, Distribution & Transport bij Logica Nederland. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Myler legt zich toe op het plaatsen van freelancers en zzp’ers bij opdrachtgevers. Het gaat daarbij vooral om ict-functies. Het bedrijf wil de komende jaren zijn platform voor het (online) zoeken naar en plaatsen van ict-professionals uitbreiden. Via het eigen netwerk werken volgens het bedrijf dagelijks honderden professionals bij opdrachtgevers aan een projectopdracht of interim klus.

Ambitie

Oprichter Toon van Bodegom is vorige maand teruggetreden uit de dagelijkse bedrijfsvoering, meldde het Financieele Dagblad. De onderneming, voortgekomen uit Achmea, kent sinds een paar jaar een investeringsmaatschappij als aandeelhouder, H2 Equity Partners. Met die financiële partij aan boord, wil het Utrechtse bedrijf groeien door overnames van andere Nederlandse arbeidsbemiddelaars.

Eerder dit jaar werd branchegenoot Jenrick gekocht. Dit bedrijf uit Culemborg legt zich toe op werving, contractmanagement en payrolldiensten.

In 2014 stapte grootaandeelhouder Achmea uit het in 2009 opgerichte Myler. De verzekeraar verkocht de deelneming voor 50 procent aan oprichter Van Bodegom. Achmea is nog steeds een grote klant van Myler. De arbeidsbemiddelaar wil in de toekomst meer opdrachtgevers aan zich binden. Het bedrijf realiseerde in 2014 een gefactureerde omzet van 77 miljoen euro. Gegevens over 2015 zijn nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-17T09:49:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.