'Groei ICT-overnames Nederland zet in 2017 door'

Deal handen schudden overname

In 2016 groeide het aantal overnames, fusies en deelnemingen op de Nederlandse ict-markt. Het vooruitzicht voor 2017 is dat deze stijging doorzet. Investeerders uit binnen- en buitenland én ict-bedrijven zijn nog lang niet uit gewinkeld. Dit beeld komt naar voren uit het driemaandelijkse overzicht van overnames, fusies en deelnemingen op de Nederlandse ict-markt dat Computable steeds met financieel adviesbureau MBCF samenstelt.

Het vierde kwartaal van 2016 was een gepast slotakkoord van een jaar waarin de Nederlandse overnamemarkt in de it-sector een actieve indruk maakte. Het laatste kwartaal paste met 67 geregistreerde transacties qua dynamiek bij het eerste (68) en tweede kwartaal (75). Het hectische derde kwartaal stak er met 92 transacties bovenuit. Over het gehele jaar genomen kwam 2016 uit op in totaal 302 geregistreerde overnames, fusies en deelnemingen; een behoorlijke groei ten opzichte van de 263 transacties in 2015.

Ramon Schuitevoerder, adviseur in het ict-team en partner van MBCF, verwacht dat de positieve lijn uit 2016 dit jaar doortrekt. Er is sprake van economische groei en bij bedrijven en investeerders is geld beschikbaar om in 2017 investeringen te doen, stelt hij. 'De oorlogskas bij menig bedrijf is goed gevuld. We merken ook dat er vanuit het buitenland met belangstelling naar Nederlandse ict-partijen wordt gekeken, en dan niet alleen vanuit de Verenigde Staten maar ook uit Frankrijk en België.'

Sectoren waar MBCF veel dynamiek voorziet, zijn onder meer de financiën, ict-beveiliging en digitale marketing en e-commerce, en hosting.

Achtergrondartikel

Lees het ook achtergrondartikel: 'Aantal ICT-overnames Nederland stijgt in 2016'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-10T10:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.