Managed hosting door True

Apple boert goed maar niet in China

 

Apple heeft het derde kwartaal van 2017, dat op 30 juni eindigde, afgesloten met een netto winst van 8,7 miljard dollar. De winst lag daarmee twaalf procent boven het niveau van het derde kwartaal 2016. Opvallend daarbij is dat de omzet in China afnam.

Apple is tevreden met de financiële resultaten over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2017. Het boekjaar loopt van 1 oktober tot en met 20 september. Op alle voor Apple belangrijke fronten werd meer winst geboekt. De belangstelling voor iPhones, iPads en Mac-computers blijken overal in de lift te zitten. De verkoop van iPhones is met 1,6 procent toegenomen tot 41,03 miljoen. In genoemd kwartaal werden 11,4 miljoen iPads verkocht en gingen zo'n 4,3 miljoen Macs over de toonbank.

Uitzondering is de Chinese-markt, waar Apple last ondervindt van de lokale concurrentie. Daar nam de omzet met 9,5 procent af door de concurrentie van goedkopere merken als Huawei, Oppo en Xiaom.

Het derde kwartaal is voor Apple normaliter overigens een mager kwartaal. Dit komt doordat de markt wacht op de meestal in september op de markt verschijnende nieuwe modellen van de iPhone en dergelijke.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6173461). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×