Automatisering kost bij Nationale Nederlanden banen

Nationale Nederlanden voert een reorganisatie uit, waarbij tussen 2005 en 2007 duizend vaste arbeidsplaatsen van de in totaal 6200 banen zullen vervallen. De invoering van nieuwe automatiseringssystemen en een verbeterde geautomatiseerde polisadministratie maakt naar verwachting een hoop banen overbodig.

ING-onderdeel Nationale Nederlanden kampt al jaren met een verouderde informatiehuishouding. Er loopt inmiddels een ING-breed project om in samenwerking met Unisys een nieuw verwerkingsplatform op te zetten. Niet duidelijk is of dit reeds voor Nationale Nederlanden zoden aan de dijk heeft gezet. De verzekeraar, bij wie de resultaten onder druk staan, wil kosten reduceren, efficiëntieverbeteringen realiseren en een hogere klanttevredenheid bereiken om zijn concurrentiepositie te behouden. 

Een van de manieren is de invoering in 2007 van nieuwe computerprogrammatuur, waardoor veel werknemers die nu nog bezig zijn met de verwerking van verzekeringspolissen hun werk zullen verliezen. Een woordvoerder kon nog niet aangeven hoe die vernieuwing er precies gaat uitzien. De verzekeraar wil in ieder geval naar een snelle, foutloze en kostenefficiënte werkwijze toe. De organisatie kampte de afgelopen jaren met een grote achterstand in de polisverwerking en moest een leger uitzendkrachten inzetten om een inhaalslag te maken.

Meer over de ontwikkelingen bij Nationale Nederlanden in de Computable van 20 mei 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Duidelijk geen verstand van automatisering! Automatisering is nodig om nog meer produktie te kunnen draaien dan normaal en daardoor nog meer arbeidsplaatsen creeert. En zo het bedrijf gaat groeien en niet krimpen, wat nu het geval is.

Best Na,

Een bedrijf gaat niet groeien of krimpen naarmate het aantal arbeidsplaatsen stijgt of daalt. Qua werknemers wel natuurlijk, maar echte groei wordt toch echt gemeten aan de hand van omzet/winst..etc. Automtisering kan een groei veroorzaken, maar juist door automatisering in hogere mate toe te passen zal dit een daling teweegbrengen in arbeidsplaatsen een groei in omzet/winst.

groet, Wim

Beste Wim,

Autmatisering is geen vervanging van de mens en zal de komende 40 jaar ook nog zo zijn.
Het doel van automatisering is meer produktie draaien. De doelstelling je beshrijft vind ik nogal "ouderwets" gedacht. Automatisering kan delen van arbeidsprocessen van een mens vervangen, maar dat is niet de bedoeling. Vroeger dacht men dat automatisering arbeidsplekken deed dalen, maar nu weten we beter en is ook gebleken uit de praktijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-20T11:13:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.