Managed hosting door True

It-uitgaven gaan naar 3,7 biljoen dollar in 2018

 

Investering

Volgend jaar zal er wereldwijd zowat 3,7 biljoen dollar aan it-uitgegeven worden, zo berekende het marktonderzoeksbureau Gartner. Dat is een stijging van 4,3 procent ten opzichte van dit jaar.

Zakelijke enterprise-software en it-diensten blijven mooie groeicijfers voorleggen, terwijl ‘communicatiediensten’ de grootste hap neemt uit de uitgaven, zo schrijft Gartner. Enterprise-software is goed voor 387 miljard euro volgend jaar, een stijging van 8,5 procent. It-diensten tikken af op 980 miljard of 4 procent meer dan in 2017. Bij de communicatiediensten is de groei wat minder uitgesproken (0,9 procent), maar daar ligt het bedrag op zo’n 1417 miljard dollar.

Het segment ‘Devices’ zal volgens Gartner volgend jaar voor de eerste keer in twee jaar positieve cijfers kunnen voorleggen, met een groei van 5,3 procent tot 697 miljard dollar. Vooral de hogere gemiddelde prijs van smartphones in ontwikkelde markten (zoals bij de iPhone 8 en iPhone X) zijn daar debet aan, zegt Gartner. Ook de grotere vraag van bedrijven die hun computers vervangen door Windows 10-machines, speelt hier een rol. Data center-systemen, ten slotte, zijn goed voor 176 miljard aan uitgaven, een stijging van 1,8 procent.

Voor 2019 zijn de verwachtingen trouwens ook rooskleurig. Het marktsegment enterprise software zal tegen dan nog eens met meer dan 9 procent groeien. Ook it-services (plus 5,3 procent) en devices (plus 5 procent) blijven het goed doen, denkt het onderzoeksbureau. Ook alle andere segmenten laten tegen dan opnieuw groei optekenen.

In zijn rapport identificeert Gartner ook nog tien markten die volgens hen de komende jaren de meeste groei en winst zullen kunnen opleveren voor it-bedrijven. De cloud is hierin goed vertegenwoordigd met ‘infrastructure-as-a-service’, ‘integrated-platform-as-a-service’ en ‘communications-as-a-service’. Ook technologieën die zich richten op de digitale werkplek (video messaging, workforce analytics, beveiliging, opslag,…), zullen het goed doen, meent Gartner. Het zijn allemaal zaken die immers te maken hebben met de digitale transformatie, waar veel bedrijven door moeten. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6216583). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×