Sun liep blauwtje bij Hewlett-Packard

Scott McNealy, ceo van Sun Microsystems, heeft geprobeerd een partnerschap aan te gaan met Hewlett-Packard, maar kreeg nul op het rekest van voormalig topvrouw Carly Fiorina.

Dat zei McNealy tijdens een Wall Street Journal-conferentie. De Sun-ceo geeft niet op en gaat een nieuwe poging wagen bij de opvolger van Fiorina, Mark Hurd. In een aanvullend interview met The Wall Street Journal weigerde McNealy verder in te gaan op de toenaderingspoging, anders dan “het was heel, heel lang geleden”. Wel liet hij duidelijk blijken zeer geinteresseerd te zijn om een front te vormen tegen IBM en diens enorme consulting-organisatie Global Services.

McNealy zei tegen The Wall Street Journal-verslaggevers dat in zijn ogen Sun, IBM, Intel en Microsoft de belangrijkste bedrijven zijn die onderzoek en ontwikkeling doen. HP heeft zijn eigen r&d uitgehold en is voornamelijk distributeur van Microsoft- en Intel-technologie. “Een autofabrikant die alle onderdelen van derden betrekt, is een autodealer”, aldus McNealy. De reden voor een partnerschap ligt voor hem in het feit dat HP goed is in systeemintegratie, de installatie van complexe combinaties van hard- en software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-24T09:06:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.