Computable viert 50-jarig jubileum

Ict-vaktitel Computable viert in 2018 zijn vijftigjarige bestaan. Online en in het magazine is het logo van de titel aangepast aan dat jubileum. Er volgen feestelijke activiteiten rondom vijftig jaar ict-vaknieuws in Nederland.

Om dit jubileum te vieren brengt Computable in 2018 onder meer enkele specials uit over actuele ict-onderwerpen, zoals security, cloud en data science. Samen met Xebia Group wordt marktonderzoek gedaan waaruit top-50-lijsten worden samengesteld van de bekendste ict-spelers binnen security, cloud en data-science.

Op donderdagen, ook wel 'throwback Thursday' genoemd, zullen we stilstaan bij historische nieuwsfeiten en die verbinden aan huidige ontwikkeling binnen de ict-sector. Die berichten worden via sociale media gedeeld.

In de loop van het jaar zal tijdens verschillende activiteiten, zoals de ict-beurzen Data & Cloud Expo en Infosecurity en de Computable Awards 2018 aandacht zijn voor het jubileum. 

Eerste Computable

Na een 0-nummer (proefdruk) verschijnt op 21 september 1968 de eerste editie van Computable. De rode kleur in de titel wordt later vervangen door blauw.

Op 21 september 1968 rolt de eerste officiële Computable van de pers. In die tijd verschijnt het vakblad per kwartaal. Op de cover staat een artikel over de Efficiency Beurs in de Rai in Amsterdam. De introductie van een 'kleine digitale computer' van het Israelische Arquatron komt aan bod, 'capaciteit kerngeheugen: 1024, 2048, of 4096 woorden van 12 bits'. Op de voorpagina staat ook een stuk over Philips. Dat levert voor twintig miljoen gulden vijf computers (type DS-714) voor het meteorologisch communicatienet (meteo-net) van de Amerikaanse luchtvaartdienst FAA.       

VNU, Persgroep, JB Digital

Computable verscheen eind 1968 voor het eerst als vakblad voor automatiseerders bij de toenmalige Amsterdamse uitgeverij Diligentia, onder hoofdredacteurschap van K.O. Kolb. Door een overname in 1975 kwam Computable in handen van VNU.

Nadat Computable halverwege 2012 is overgenomen door de Persgroep Nederland, wordt het vakblad per 1 juli 2014 verkocht aan Jaarbeurs en onderdeel van de digitale tak JB Digital.  

Computable richt zijn magazine sinds begin december 2014 specifiek op de ict-manager. Het blad verschijnt in een oplage van 14.500. De website wordt door Computable toegespitst op Nederlandse ict-professionals.

Computable.nl bevat naast nieuws-, achtergrond- en opinie-artikelen ook best practises, case stories en whitepapers. De vaktitel bereikt online ongeveer tweehonderdduizend unieke bezoekers per maand.

Computable magazine ontvangen? Registreer nu.

Om in aanmerking te komen voor een gratis abonnement op Computable Magazine, moet u in een van onderstaande doelgroepen vallen:

  • Ict-managers bij organisaties met minimaal vijftig werknemers.

  • Line of business managers bij organisaties met minimaal vijftig werknemers die vanuit hun rol betrokken zijn bij ict-investeringen, projecten en/of inkoop van ict-producten en- diensten.

  • Externe en interne consultants die werkzaam zijn voor ict-gebruikende bedrijven met minimaal vijftig werknemers.

De jaargids Computable 100, met de 100 krachtigste ict-bedrijven van Nederland (verschijning in november) en de Computable Career Guide over ict-arbeidsmarktontwikkelingen en de beste ict-werkgevers van Nederland (verschijning in juni) zijn voor iedereen gratis beschikbaar.

Meldt u nu aan via het inschrijfformulier op Computable.nl. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-02T10:55:00.000Z Pim van der Beek