Afas wint grootbedrijf-prijs Koning Willem I

V.an links naar rechts staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer, Biense Dijkstr (Bouwgroep Dijkstra D6raisma), Volkert Engelsman (ceo Eosta, Bas van der Veldt (ceo Afas) en Klaas Knot, voorzitter van de Koning Willem I Stichting. (Copyright: Maarten Huisman)

Afas software heeft in de categorie grootbedrijf de Koning Willem I prijs gewonnen. De onafhankelijke ondernemingsprijs wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting en beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties.

Tijdens een officiële ceremonie in Stadsschouwburg Nijmegen, reikten Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, en Klaas Knot, voorzitter van de Koning Willem I Stichting en president van De Nederlandsche Bank de prijs uit.

Durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen

Afas wordt vooral geprezen voor de durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen die het de afgelopen jaren heeft getoond. Zo gooit het in Leusden gevestigde softwarebedrijf
hoge ogen door zijn transparantie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en inzet voor mens en milieu. Bas van der Veldt, ceo Afas software, zegt trots te zijn dat de jury het bedrijf als voorbeeld ziet voor ondernemend Nederland en dat de 'simpele toverformule' tot tastbare resultaten leidt.
De softwarespeler ondersteunt vanuit vestigingen in Nederland, België, Curaçao en Aruba bedrijven en organisaties bij het automatiseringsproces middels online bedrijfssoftware.

Het Friese aannemingsbedrijf Bouwgroep Dijkstra Draisma won voor zijn duurzame oplossingen voor nieuwbouw, renovatie, zorg en leefbaarheid de mkb-prijs en het Waddinxveense bedrijf Eosta, een Europese importeur en distributeur van biologische, eerlijke versproducten van over de hele wereld en initiator van verschillende duurzaamheidsinitiatieven, ging er met de plaquette voor duurzaam ondernemerschap van door.

Over de Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën grootbedrijf en mkb uit en daarnaast de plaquette voor duurzaam ondernemerschap. Ze vormen de bekroning op goed ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank, bekleedt de functie van voorzitter. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-29T10:31:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.