Value en FSI nemen Ureason en holding AI3 over

Handen schudden

Ureason, de Rotterdamse specialist in asset performance management (apm) is samen met de holdingmaatschappij AI3 overgenomen door financieringsbedrijf Value Creation Capital en FSI, een zogeheten business angel die naast geld ook kennis en ervaring meebrengt. Beide investeerders willen met het verkregen meerderheidsbelang hun groeistrategie verder ondersteunen.

‘De overname zorgt voor meer focus op asset performance management, groei door middel van financiering en diversificatie, het ontwikkelen van producten voor andere markten’, zegt Jules Oudsman, directeur van Ureason, die laat weten dat de bedrijfsnaam van het in 2001 opgerichte bedrijf behouden blijft. ‘We hebben bepaalde software ontwikkeld en de overname stelt ons nu in staat om de markt te bespelen en te benaderen’. Iets dat volgens de directeur nu al wordt gedaan voor veelal de internationale industriële markt, de zogenaamde procesindustrie waarbij een grondstof op industriële schaal wordt omgezet tot een product.

Volgens Willem van den Berg, managing partner bij Value Creation Capital, is het ontwikkelde softwareplatform van Ureason, dat zich richt op artificial intelligence (ai) en datascience-oplossingen voor asset performance management in de industriële markt, geschikt om industrie breed toe te passen: ‘Ai is erg in opkomst en ook datascience en data analytics spelen hierbij een grote rol. Ureason heeft hier een geschikt platform voor.’

Meer overnames in de planning

Het financieringsbedrijf had volgens Van den Berg ‘een drukke zomer’. Op korte termijn maakt het bedrijf naar eigen zeggen nog een drietal nieuwe overnames bekend, al dan niet gepaard met een meerderheidsbelang en veelal it-gerelateerde bedrijven. ‘In ons portfolio zijn we it en hightech aan het opbouwen. We hebben veel kennis van die domeinen, waardoor we kunnen meebouwen aan de strategie van de bedrijven’, aldus Van den Berg, die vertelt dat het technologie-portfolio van Value Creation Capital inmiddels voor de helft bestaat uit it- en hightechbedrijven. Over de overnamekosten inzake Ureason doet hij verder geen uitspraak.

Over Value Creation Capital

Het in Bilthoven gevestigde Value Creation Capital (VCC) investeert in bedrijven die actief zijn in hightech, cyberbeveiliging, bedrijfssoftware, data-intelligentie en it-managed services. VCC is in 2005 gestart door ondernemers die verschillende, snelgroeiende ict- en techbedrijven hebben opgericht, gebouwd en verkocht. Het onderscheidt zich naar eigen zeggen door intellectueel kapitaal, sectorervaring, expertise en een uitgebreid netwerk naar het volgende niveau te combineren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-20T14:28:00.000Z Zamire Willems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.