Twee ton voor Limburgs cyberveiligheid-initiatief

Brightlands Smart Services Campus drukt stempel op project

Beveiliging

Brightlands Smart Services Campus Heerlen en Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg ontvangen voor het project ‘Cyberweerbaarheid in Limburg’ een subsidie ter waarde van tweehonderdduizend euro.

‘Cyberweerbaarheid in Limburg’ is een publiek-private samenwerking tussen de provincie Limburg, werkgeversverenigingen, onderwijsinstellingen en bedrijven. Digital Trust Center, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, steunt het initiatief.

Brightlands en PVO (een samenwerkingsverband tussen ondernemersverenigingen, politie, openbaar ministerie, gemeenten en provincies) wenden de subsidie aan om een community te starten, waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf en andere maatschappelijke organisaties via weerbaarheidscans, zelfevaluaties en e-learningmodules inzicht krijgen in hun individuele situatie.

De community wordt ondersteund door een online-platform en een servicedesk waar ondernemers terechtkunnen voor informatie over de aanpak.

Cyberrisico

"Bijna één op de vijf Limburgse ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime"

Naast het mkb richt het programma zich op sportverenigingen en maatschappelijke organisaties in Limburg. Paul Verhoeven, voorzitter van PVO Limburg, vertelt dat uit eigen onderzoek blijkt dat veel Limburgse ondernemers een cyberrisico lopen. ‘Bijna één op de vijf wordt slachtoffer van cybercrime. Toch denkt 60 procent weinig tot geen risico te lopen door cybercrime.’

Peter Verkoulen, topman Brightlands Smart Services Campus, legt uit dat de aanwezigheid van zijn bedrijf niet toevallig is. ‘Cyberweerbaarheid is een van de focusgebieden van de Brightlands Smart Services Campus. Niet alleen multinationals en grote organisaties, ook het mkb, startups en studenten werken hier aan smartservice-innovaties en vraagstukken op het gebied cyberweerbaarheid.’

De Brightlands Smart Services Campus maakt deel uit van Brightlands, een open-innovatiecommunity die vier campussen telt en waar wetenschappers, ondernemers, studenten en investeerders samenwerken aan de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, gezonde voeding en digitale transformatie.

De groep richt zich primair op het ontwikkelen en faciliteren van een community die data kan omzetten in slimme diensten om de kwaliteit van leven te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-10T14:57:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.