KPMG en CompLions-GRC worden partners in governance

KPMG gaat een samenwerking aan met CompLions-GRC, een softwareontwikkelaar die bedrijven helpt te voldoen aan de verplichtingen op het gebied van governance, risk en compliance.

KPMG is actief in de advisering op het gebied van beveiliging, privacy en it-beheersing, en staat organisaties en bedrijven bij om hun governance, processen en technologie op een dusdanige manier in te richten dat zij op een efficiënte en effectieve wijze kunnen voldoen aan alle regels. Het partnerschap met CompLions moet KPMG nu helpen om klanten in de middenmarkt te begeleiden in het voldoen aan deze wet- en regelgeving.

‘Met de tool van CompLions, GRCcontrol, maken wij inzichtelijk hoe ook organisaties in de middenmarkt met zo min mogelijk werkdruk en complexiteit aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Dat betekent dat het management niet alleen wordt ondersteund bij het nemen van de juiste beslissingen, maar ook dat de belangrijkste zorgen op compliance-gebied worden weggenomen’, zegt John Hermans, partner bij KPMG en GRC-deskundige.

Risico's

"Het verzamelen van informatie die nodig is om de risico’s van de digitalisering in te inschatten, vormt voor veel bedrijven een obstakel"

Het verzamelen van informatie die nodig is om de risico’s van de digitalisering in te kunnen schatten, vormt volgens Hermans voor veel bedrijven een belangrijk obstakel. ‘Op basis hiervan moet duidelijk worden welke behoefte een onderneming heeft, welke maatregelen noodzakelijk zijn en welke keuzes dus gemaakt moeten worden. Dat is geen sinecure. Voorkomen moet bovendien worden dat bedrijven als gevolg van de tijdsdruk en een gebrek aan inzicht dubbel en kostbaar werk gaan doen.'

In de praktijk ziet Hermans ook dat veel ondernemingen nu systemen hanteren die gebaseerd zijn op Excel, Word of gewoon e-mail. 'Dit maakt het onmogelijk om te komen tot bijvoorbeeld realtime-managementrapportages, aantoonbare borging van het governance-proces en dossiervorming. De afgelopen tijd hebben vooral grote ondernemingen geïnvesteerd in software om de processen rond governance, risk en compliance in goede banen te leiden. Veel bedrijven in de middenmarkt gaan dit voorbeeld nu volgen.’

Over KPMG Nederland

Sinds 1917 biedt KPMG dienstverlening op het gebied van accountancy en advies in Nederland. KPMG in Nederland telt drieduizend werknemers vanuit twaalf kantoren en wordt geleid vanuit Amstelveen. Het maakt deel uit van een internationaal netwerk van zelfstandige KPMG-kantoren dat wordt geleid vanuit Canada.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-22T10:35:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.