Nijmegen wil innovatiecentrum voor computerchips

Stad moet uitgroeien tot 'het Silicon Valley van de microchip-industrie'

Provincie Gelderland en de stad Nijmegen zijn bereid bijna tien miljoen euro te investeren in een innovatiecentrum voor computerchips in Nijmegen. Dat maakten de betrokken partijen gistermiddag bekend. Provinciale Staten en de gemeenteraad van Nijmegen nemen daarover in de komende maanden een definitief besluit.

Behalve de provincie en Nijmegen zullen ook bedrijven en kennisinstellingen tientallen miljoenen reserveren voor het nieuwe Chip Integration Technology Centre (CITC). Met het centrum is naar verwachting een totale investering van 124 miljoen euro gemoeid, meldt zakenkrant Het Financieele Dagblad (FD).

Geïntegreerde chips

"Met de komst van het CITC ontstaat een kweekvijver voor talent"

Het CITC moet in acht jaar tijd uitgroeien tot een wereldwijd topinstituut, dat vooroploopt op het gebied van een nieuwe generatie chips, ofwel de geïntegreerde chip die uiteenlopende taken tegelijk kan uitvoeren. Ook hopen de initiatiefnemers dat met de komst van het CITC een kweekvijver voor talent ontstaat.

Achter het innovatiecentrum gaan NXP, Ampleon en Nexperia schuil. De chipbedrijven, die vanuit Nijmegen al een belangrijk Nederlands chiptechnologiecluster vormen, willen hierin samenwerken met TNO, Radboud Universiteit, TU Delft en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

In een verklaring bombarderen gedeputeerde Michiel Scheffer en de Nijmeegse wethouder Monique Esselbrugge Nijmegen al tot 'het Silicon Valley van de microchip-industrie'. Het tweetal hoopt dat het CITC nieuwe bedrijven aantrekt en honderden nieuwe banen schept voor de Waalstad, aldus het FD.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-07T11:58:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.