Atos levert BullSequana-supercomputer aan Finland

Contract ondertekenen

Het Finse IT Center for Science heeft een contract met Atos getekend voor de levering van een BullSequana XH2000. Hiermee beschikken Finse wetenschappers over vijf keer zo veel rekenkracht als in het verleden, wat topprestaties van elf petaflops mogelijk maakt.

De nieuwe machine stelt wetenschappers in staat om de gevolgen van klimaatverandering te voorspellen, knelpunten op het gebied van hernieuwbare en kernenergie in kaart te brengen en kunstmatige intelligentie in te zetten voor nieuwe medische behandelingen. De driejarige overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van 39 miljoen euro.

Het nieuwe systeem wordt in twee fases geïmplementeerd: de eerste fase gaat van start in de zomer van 2019 en omvat onder meer een oplossing die is ontwikkeld voor het verrichten van onderzoek naar kunstmatige intelligentie. De tweede fase omvat de nieuwe BullSequana XH2000-supercomputer van Atos die de weg vrijmaakt voor een enorme uitbreiding van rekenkracht. Finland moet hiermee in Scandinavië een voortrekkersrol vervullen op het gebied van supercomputers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-24T10:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.