ABN Amro geeft startsein voor nieuwe it-organisatie

ABN Amro is gestart met de opbouw van een nieuwe it-organisatie met het oog op de uitbestedings- en offshoringplannen. Uit een eerste inschatting blijkt dat de it-divisie wereldwijd uit zo'n twaalfhonderd man zal bestaan. In Nederland blijft een afdeling over van tussen de vijfhonderd en zeshonderdvijftig medewerkers groot.

Een zegsman van ABN Amro vertelt dat na de definitieve uitvoering van de uitbestedings- en offshoringsplannen er een it-organisatie achterblijft voor het functioneel beheer, het relationeel beheer, het vendor management (het aansturen van de it-partners) en het testen van de oplossingen die de it-partners aanleveren.

 

De bank schat in dat hiervoor wereldwijd twaalfhonderd automatiseerders nodig zijn. Nu werken er bij ABN Amro mondiaal nog vijfduizend it-medewerkers. De nieuwe organisatie bestaat uit de Group Shared Services IT en de lokale cio-afdelingen.


In Nederland (zestienhonderd automatiseerders) blijft er werk over voor naar schatting vijfhonderd tot zeshonderdvijftig medewerkers. Dat is een groter aantal dan eerder werd ingeschat. Een paar maanden geleden was de verwachting nog dat er voor slechts tweehonderdvijftig personeelsleden werk overblijft.

 

De woordvoerder benadrukt wel dat de definitieve invulling van de it-organisatie nog afhangt van de contractonderhandelingen die nu lopen met de beoogde it-partners. Een deel van het personeel zal kunnen overstappen naar IBM - de beoogde it-infrastructuur-uitbesteder. Zo’n 750 banen zullen echter verdwijnen, omdat dat werk wordt offshore uitbesteedt.

Medewerkers van ABN Amro ICT zijn sinds gisteren uitgenodigd om via intranet te reageren als zij in aanmerking denken te komen voor een post in de nieuwe organisatie. In eerste instantie betreft het de managementlagen, naderhand volgt de rest van het personeel, nadat er afstemming met de ondernemingsraad heeft plaatsgevonden. Volgens de zegsman gebeurt alles in lijn met afspraken die met de vakbonden zijn gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-23T13:40:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.