It-managers verantwoordelijk voor documentapparatuur

It-managers zijn binnen bedrijven verantwoordelijk voor document output devices (DOD's), zoals printers en kopieerapparaten. Dit blijkt uit een Europees onderzoek van VNU Global Media dat is gedaan in opdracht van leverancier Xerox.

VNU Global Media ondervroeg hiervoor 1238 bedrijven in Nederland, Italië, Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië. In Nederland antwoordde 90 procent van de ondervraagden ‘ja’ op de vraag of it- en document output-onderderhoud door dezelfde personenen wordt uitgevoerd. Verder gaf 26 procent toe dat het ‘ondersteunen van de DOD’s een onwelkome extra belasting betekende voor de it-managers’.

Anders dan in Europese landen wordt in Nederland veel gebruik gemaakt van multifunctionele producten (MFP’s). Daarbij heeft 70 procent van de ondervraagde Nederlandse ondernemingen één of meer MFP’s in het bedrijf, wat opvallend meer is dan het Europese gemiddelde van 52 procent. Daar staat tegenover dat in Nederland minder gebruik gemaakt wordt van kopieerapparaten.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat 71 procent van de Europese bedrijven efficiënt documentbeheer ziet als een essentiële factor in het succes van een onderneming. Nederland is hier minder van overtuigd; slechts 40 procent is het eens met deze stelling.

De uitkomsten van het onderzoek verschillen met de praktijk. Eenderde van de Europese bedrijven heeft een strategie voor documentbeheer. Nederlandse bedrijven zitten boven het Europese gemiddelde; 46 procent heeft een strategie voor documentbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-24T11:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.