Nederlandse Lcxp opent vestiging in Antwerpen

Antwerpen Brabo

De Nederlandse consultant LicenseConsult Experts (Lcxp), gespecialiseerd in advies rond softwarelicenties, heeft een kantoor geopend in Antwerpen. De uitbreiding komt nadat verschillende Belgische organisaties beroep hadden gedaan op de diensten van de Nederlandse vestiging.

Lcxp adviseert bedrijven, instellingen en organisaties over manieren waarop ze de kosten voor hun softwarelicenties kunnen inperken, zowel voor reguliere licenties als tweedehandslicenties. ‘De bedragen die Amerikaanse technologiegiganten aan klanten berekenen, zijn vaak gebaseerd op advies dat sterk wordt gedreven door de eigen salestargets’, zegt het bedrijf. ‘En zeker niet op daadwerkelijk (gemeten) softwaregebruik en de roadmap van de klant’.

Lcxp zag al vroeg een markt in dit probleem en heeft ondertussen ruim vierhonderd klanten geadviseerd rond een efficiëntere, besparende inkoop van softwarelicentie en een verbeterde compliance.

Dat was ook enkele Belgische bedrijven opgevallen. Ook zij vonden de weg naar Nederland. Met name in de zorgsector baren de alsmaar stijgende uitgaven voor softwarelicenties zorgen. Zozeer zelfs dat Lcxp het tijd vond een kantoor in België te openen. Twee Antwerpenaars (Sofie van Veldhoven en Juliaan Lauwereins) met veel ervaring op dit vakgebied zijn verantwoordelijk gesteld. De vestiging wordt voorlopig aangestuurd vanuit Nederland.

Lcxp heeft nu 23 mensen in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-19T10:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.