Odin versterkt dochter Previder met Platani

Samenvoeging met Platani zou Previder betere marktpositie moeten bezorgen

Infrastructuurspecialist Platani wordt onderdeel van Odin Groep. Binnen deze groep van ict-bedrijven gaat de onderneming samen met Previder, dat ermee zijn marktpositie als managed service provider hoopt te versterken.

Platani biedt ondersteuning op het gebied van infrastructuur en werkplekken gebaseerd op Microsoft, Citrix en/of VMware. Een deel van de dienstverlening betreft de integratie van cloud computing in de ict-omgeving bij de klant. Voor de huidige klanten verandert er weinig. ‘De continuïteit van de dienstverlening blijft gewaarborgd met dezelfde vertrouwde medewerkers’, meldt het bedrijf.

Door de samenvoeging met Platani verwacht Previder zijn marktpositie op het gebied van cloud, werkplek, security en connectivity te versterken. Hierdoor zouden door heel Nederland grotere managed services-klanten kunnen worden bediend, is het idee. Na integratie van het team van Platani telt Previder ongeveer zeventig ict-professionals. De twee bedrijven doen al langer zaken met elkaar.

Roderik de Kort, oprichter en eigenaar van Platani, wordt commercieel directeur van Previder. Hij gaat rapporteren aan Tim Timmerman, algemeen directeur van Previder.

Odin Groep

Previder is onderdeel van de Odin Groep uit Hengelo. De groep specialiseert zich in softwareontwikkeling, cloudhosting, ict-beveiliging, managed services en adviesdiensten. Behalve Previder en Platani bestaat Odin uit de dienstverleners Heutink ICT en Winvision. 

Afgelopen zomer nam de Antwerpse investeringsmaatschappij Fortino Capital Partners een meerderheidsbelang in Odin Groep. Die transactie had mogelijk een waarde van ruim honderd miljoen euro, hoewel dit bedrag nooit is bevestigd. De investering maakte het in elk geval mogelijk om de ambities van Odin verder vorm te geven, zei Odin-topman Hans Lesscher toen.

Managing partner Duco Sickinghe van Fortino hintte destijds op verdere overnames door Odin Groep. 'We kijken ernaar uit om [Odin] te ondersteunen met de verdere groei (...), zowel autonoom als met mogelijkheden om met andere bedrijven nauwer samen te werken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-21T12:19:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.