Extra subsidie voor innovatie breedbanddiensten

Minister Brinkhorst van Economische Zaken schrijft extra subsidie uit voor het Kenniswijk-project. Deze subsidie moet een gevarieerd aanbod mogelijk maken van innovatieve elektronische diensten voor consumenten in Nederland.

Voor de grote-dienstenregeling heeft de minister een subsidieronde van 1,5 miljoen euro gereserveerd. Voor de kleine-dienstenregeling stelt de minister nog zevenhonderdduizend euro beschikbaar. Kleine diensten zijn ict-diensten die een nieuwe dimensie toevoegen aan het dagelijks leven.

Een voorbeeld daarvan is een online zelfzorgdienst voor trombosepatiënten. Die zorgt ervoor dat patiënten hun huis niet meer hoeven te verlaten voor een bloedstollingscontrole. Een vereiste om in aanmerking te komen voor de subsidie van de grote-dienstenregeling is dat er samengewerkt is met andere organisaties.

De projecten die in aanmerking willen komen voor een subsidie moeten aan drie voorwaarden voldoen. Ze moeten consumentgericht zijn, een elektronische infrastructuur hebben en innovatief van karakter zijn. Subsidies zijn beschikbaar voor projecten binnen en buiten het Kenniswijk-gebied. Aanvragen kunnen van 1 augustus tot 27 september dit jaar worden ingediend bij SenterNovem.

Een voorbeeld van een innovatieve elektronische (kleine) dienst die al eerder subsidie heeft gekregen, is Villa Neuzenrode van de Cliniclowns. Deze virtuele villa is een speciaal beveiligde en besloten internetsite waarop zieke kinderen onder andere spelletjes kunnen spelen of Cliniclowns kunnen ontmoeten.

Kenniswijk is een initiatief van de Rijksoverheid voor de periode 2001-2005. Het betreft een experimenteeromgeving in de regio Eindhoven waarin publieke en private partijen in onderlinge samenwerking werken aan een nieuwe communicatie-infrastructuur, nieuwe ict-diensten en producten gericht op de consument. Het project loopt eind dit jaar ten einde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-07T15:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.