Ict-miljonair Ad Nederlof aast op aandeel in ADO

Ad Nederlof (foto: Fotobureau Roel Dijkstra)

Ad Nederlof, al meer dan vijftig jaar actief in de ict en oprichter van Vanad Group, wordt mogelijk mede-eigenaar van ADO Den Haag. Dat bevestigt de voetbalclub op zijn website. Eerder deze maand koos een ander Nederlands techbedrijf eveneens voor een minderheidsaandeel in een voetbalclub.

'ADO Den Haag is in gesprek met een vennootschap van Ad Nederlof over deelname in het aandelenkapitaal van de betaaldvoetbalorganisatie', staat op de site van Haagse voetbalclub. De club reageert ermee op eerdere berichten in de media. Hierin werd gemeld dat trainer en oud-voetballer Martin Jol ook op ADO-aandelen aast. In tegenstelling tot Jol, die onderhandelt met de Chinese aandeelhouder, is Nederlof in gesprek met Nederlandse aandeelhouders.

Nederlof is sinds 1970 actief in de ict, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. Hij werkte onder meer bij Volmac, Oracle en Genesys. In 2005 richtte hij zijn eigen bedrijvengroep op, Vanad Group. In 2013 voegde hij aan deze groep Enovation toe. Nederlof wist een meerderheidsbelang van dit bedrijf vijf jaar later te slijten aan investeerder Main Capital. Dit leverde hem honderd miljoen euro op.

Opmerkelijk

Als het Nederlof lukt om via zijn vennootschap een minderheidsbelang in ADO Den Haag te verkrijgen, is dat opmerkelijk. Het komt in Nederland vrijwel nooit voor dat een it-bedrijf een aandeel neemt in een voetbalclub. Heel toevallig gebeurde dat eerder deze maand echter wel. Het Amsterdamse game- en techbedrijf Azerion, bekend van games als Habbo Hotel en Governor of Poker, nam toen een aandeel van twintig procent in eredivisieclub Fortuna Sittard.

Computable stond afgelopen december uitvoerig stil bij het gouden ict-jubileum van Ad Nederlof.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-28T17:07:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.