One Two Capital koopt technisch detacheerder Trinamics

One Two Capital heeft technisch detacheringsbureau Trinamics uit Breda overgenomen. De Amsterdamse investeerder maakt de naam van de vorige eigenaar, eveneens een privébelegger, niet bekend. Hetzelfde geldt voor de overnamesom.

Trinamics plaatst mbo-, hbo-, en wo-technici bij high-techbedrijven als ASML, VDL en Siemens. Meestal worden deze mensen op langdurige projecten gezet, maar Trinamics regelt ook vaste banen. Naast techbedrijven vormen ook machinebouwers en ‘automotive’ zoals DAF haar klantenkring. De kandidaten komen niet alleen uit de Benelux, maar ook van elders. Het bureau verzorgt ook trainingen.

De nieuwe eigenaar One Two Capital wil Trinamics sneller laten groeien. Oprichter Casper Bannet, voormalig topman van detacheerder Aethon (zorg en overheid), kent de branche op zijn duimpje. Samen met de ervaren investeerder Arthur Wolff leidt hij One Two Capital. Eerder nam het duo financiële detacheerder Welten over.

Philippe Claassen, directeur van Trinamics, verwacht met steun van One Two Capital zijn bureau makkelijker te kunnen uitbouwen. De vraag naar technisch personeel en it’ers is enorm. Bovendien denkt hij aan acquisities. Hij liet zich bij de verkoop begeleiden door fusie- en overnamespecialist CFI. 

Welten koopt Bold People

Afgelopen maandag werd overigens bekend dat Welten de eveneens uit Utrecht afkomstige branchegenoot Bold People koopt. Behalve in detachering willen Bannet en Wolff ook acquisities doen in de it en gezondheidszorg. Gemikt wordt op bedrijven met een operationeel resultaat van twee tot vijf miljoen euro. 

Het ontbreekt het duo voorlopig niet aan kapitaal. Nadat eerder vijfentwintig miljoen euro was opgehaald, raakte het tweede investeringsfonds in luttele weken met twintig miljoen euro gevuld. Onder meer Jasper de Rooij, rijk geworden met Simpel.nl, is van de partij. Ook Eelko van Kooten, die van Spinnin’ Records ‘s werelds grootste dance label maakte, investeert mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-29T17:11:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.