Visma koopt onderwijsspecialist Datapas

Visma neemt Datapas over, een leverancier van planning-, control- en monitoringsoftware voor het onderwijs. Daarmee versterkt de Noorse softwaregroep zijn positie in deze markt, waar het sinds twee jaar actief is. Het Haarlemse Datapas telt twintig werknemers.

De cloudsoftware van Datapas ondersteunt schoolbesturen in het opstellen van begrotingen en vooruitzichten, personeelsplanningen, leerlingprognoses en rapportages. Datapas koppelt met personeelszaken- en financiële software, maar ook met specifieke onderwijstoepassingen en systemen van organisaties als Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Klanten van Datapas uit het primair, voortgezet en middelbaar beroeps onderwijs met in totaal bijna één miljoen leerlingen maken dagelijks gebruik van de software. Kansen voor groei ziet het bedrijf uit de Spaarnestad vooral in de verdere uitbreiding in het mbo, samenwerkingsverbanden in het onderwijs, kinderopvang en de expansie richting hbo en wo. Via de software zijn namelijk de begrotingen van verschillende identiteiten onder te brengen in 1 omgeving. Om de groeiambities te realiseren, gaat Datapas samenwerken met andere Visma-bedrijven die de onderwijssector bedienen.

Volgens het softwarebedrijf uit Haarlem maken veel onderwijsinstellingen hun rapportages, scenario’s en verantwoordingen nog steeds in Excel. Omdat Excel foutgevoelig is en geen automatische ondersteuning biedt voor wet- en regelgeving, zoals OCW-bekostiging en het doorrekenen van de loonberekeningen op basis van de cao, verwacht het bedrijf met zijn software een aantrekkelijk alternatief te bieden.

Visma is actief op de Nederlandse onderwijsmarkt sinds de overname van Advitrae, een specialist in roosters en planningen voor het onderwijs, in oktober 2020.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-02T13:10:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.