EDS bespaart kosten met offshoren ontwikkeling

Electronic Data Systems (EDS) worstelde het afgelopen half jaar met een fikse daling van dertien procent in de grote uitbestedingscontracten. Kostenbesparingen zullen naar verwachting de financiële resultaten in het tweede half jaar en in 2006 echter positief beïnvloeden.

Het bedrijf realiseert de kostenreductie onder meer door werk te offshoren. Eerder deze week maakte EDS bekend voor de applicatieontwikkeling gebruik te gaan maken van Cognizant Technology Solutions, een software-ontwikkelaar met veel medewerkers in India.

Voorzitter Michael H. Jordan meldt dat “onze marges van van maand tot maand beter worden”. Hij schrijft dat toe aan een combinatie van grotere productiviteit per werknemer en verbetering in de marge op contracten die slecht lopen, waaronder het inmiddels beruchte vernieuwingsproject dat EDS uitvoert bij de US Navy.

De omzet van EDS daalde in het afgelopen kwartaal licht van 5,24 miljard dollar tot 5,2 miljard. Ondanks de verbeterde positie bij sommige uitbestedingscontracten blijft EDS toch ook tegen zeperds aanlopen. Dit kwartaal is een bedrag van 37 miljoen afgeschreven op de overeenkomst met een niet nader genoemde klant. De verwachte winst op dit contract zou veel lager uitvallen dan oorspronkelijk begroot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-04T11:14:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.