Weinig vrouwen in ict-accountmanagement

Vrouwelijke accountmanagers zijn ondervertegenwoordigd in de ict-sector. Dat blijkt uit onderzoek van De Breed & Partners in samenwerking met InSearch.

Van alle ict-accountmanagers is slechts 6 procent vrouw, terwijl in andere sectoren het percentage op 14 procent ligt. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde ict-accountmanager ouder is vergeleken met andere sectoren. Ruim 85 procent is ouder dan dertig, terwijl in andere sectoren dit percentage op ruim 75 procent ligt.

 

Het leeftijdsverschil met aacountmanagers in andere sectoren is dermate groot "dat je kunt stellen dat de ict-branche qua ervaring hogere eisen stelt aan verkooppersoneel dan andere branches", aldus Bas van de Haterd, consultant bij De Breed & Partners.

 

Voor het relatief kleine aantal vrouwelijke ict-accountmanagers kunnen meerdere verklaringen worden aangedragen. Van de Haterd: "De gemiddelde hogere instapleeftijd van ict-accountmanagers zou mee kunnen spelen, omdat veel vrouwen rond hun dertigste levensjaar beginnen aan gezinsvorming en een andere privé-werk-balans zoeken, die in een harde verkoopfunctie moeilijker te realiseren is. Maar ook het feit dat de ict-sector bekend staat als een mannenwereld, kan vrouwen bij voorbaat afschrikken. Daarnaast is de ict-branche harder dan veel andere branches, er wordt meer variabel beloond en meer op doelstellingen afgerekend dan in veel andere branches. Dit is iets waar vrouwen over het algemeen iets meer moeite mee hebben dan mannen."

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik ben een van de uitzonderingen en ik ben heel benieuwd of er een vrouwen netwerk in de de IT bestaat. Wie weet of dit bestaat?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-26T09:52:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.