Tata krijgt deel ABN-ict uit Nederland en Brazilië

De tweehonderd 'functies' die het Indiase Tata Consultancy Services (TCS) binnenkort gaat overnemen van ABN Amro ICT "komen uit Nederland, of beter gezegd Europa en Brazilië". Dit verduidelijkt S. Ramadorai, ceo en managing director van TCS, in een telefonisch interview.

“De details moeten nog uitgewerkt worden, maar ga er maar van uit dat die tweehonderd functies uit Europa en Brazilië komen”, aldus de Tata-topman. De Indiase it-ondernemingen Tata en Infosys gaan voor een periode van vijf jaar het applicatiebeheer van ABN Amro voor hun rekening nemen. Tata haalt met “ruim 200 miljoen euro” omzet (in vijf jaar) de grootste opdracht ooit voor een Indiaas ict-bedrijf binnen. De waarde van de beheeropdracht voor Infosys bedraagt 100 miljoen euro.

TCS gaat het applicatiebeheer van de bank aanpakken middels zijn “global delivery model”, waarbij centra worden ingeschakeld in Brazilië, Hongarije, Nederland, India en Luxemburg, aldus de ceo van Tata.

Gisteren zijn, aldus Ramadorai, tevens de contracten getekend met de vijf voorkeurleveranciers voor applicatieontwikkeling: IBM, Accenture, Tata, Infosys en het Indiase Patni. Alle vijf krijgen het recht mee te dingen naar toekomstige ontwikkelopdrachten van de bank. TCS is volgens zijn ceo thans al betrokken bij het ontwikkelen van ABN-Amro’s ‘strategic banking platform’ en die inspanningen worden “zeker gecontinueerd”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-01T11:17:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.