Mobiele telecommarkt groeit 5,7 procent

De Nederlandse markt voor mobiele dienstverlening is het afgelopen half jaar met 5,7 procent gegroeid vergeleken met het eerste halfjaar vorig jaar. Dat meldt het onderzoeksbureau TelecomPaper na onderzoek.

De totale omzet in de mobiele telecommarkt steeg het afgelopen halfjaar naar 2,91 miljard euro. Vorig jaar was de omzet nog 2,75 miljard euro. TelecomPaper verwacht dat de totale omzet dit jaar zal uitkomen op 5,96 miljard.

Het aantal mobiele klanten bedroeg eind juni 16,75 miljoen. Eind 2004 was het aantal mobiele klanten 16,01 miljoen. Het aantal mobiele klanten groeide deze periode met 4,62 procent. Vorig jaar groeide het aantal klanten nog met 7,7 procent.

KPN is de grootste speler op de Nederlandse mobiele telecommarkt als gekeken wordt naar de omzet en het aantal klanten. Vodafone komt op een tweede plaats, gevolgd door T-Mobile.

In april voorspelde TelecomPaper nog dat de omzet eind dit jaar op 5,8 miljard zou uitkomen.TelecomPaper vond toen de prijsdaling van sms-berichten de oorzaak van de stagnerende omzet van mobiele telefonieaanbieders in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-09T10:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.