Philips snijdt in kosten bij chipdivisie

Philips wil 250 miljoen euro besparen binnen zijn chipdivisie. Dat bleek vandaag tijdens de analistenbijeenkomst in Amsterdam. Dat meldt Spits.

Eind 2006 moet de kostenreductie gerealiseerd zijn. Volgens Philips presteert de divisie niet zoals het bedrijf dat wil. De kostenreductie moet gerealiseerd worden door de reductie van productiekosten, onderzoekskosten en algemene kosten, waaronder de personeelskosten.

Ook over het wereldwijde klimaat voor de chipmarkt is Philips niet erg positief. Deze zal pas vanaf 2007 met minimaal 10 procent gaan groeien. Het elektronicaconcern denkt dat de groei in 2005 en 2006 nog daaronder zal blijven.

Verder is het bedrijf ook niet erg positief over de voortgang van de divisie Consumentenelektronica. Eerder stelde het bedrijf tot doel om eind 2005 een winstmarge bij de divisie te hebben van 4 tot 4,5 procent. Philips heeft dit doel nu vooruitgeschoven naar ergens in 2006. Eerder kondigde Philips bij de divisie al een kostenbesparingsprogramma aan van 400 miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik wist niet dat philips een chips divisie had.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-15T14:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.