Technologiebedrijven laken kwaliteit patent

De helft van de technologiebedrijven in de Verenigde Staten is ontevreden over de kwaliteit van toegekende patenten in de technologiesector. Dat blijkt uit een onderzoek van de Intellectual Property Owners Association (IPO).

IPO vroeg tachtig bedrijven naar hun mening over de kwaliteit van patenten in de Verenigde Staten. Deze bedrijven zijn lid van IPO en hebben zelf patenten in hun portefeuille.

De technologiesector heeft een negatiever beeld van de kwaliteit van de toegekende patenten dan andere sectoren. Uit de andere sectoren gaf geen van de bedrijven de quotering slecht. Terwijl van de ondervraagde bedrijven in de technologiesector één op de tien de kwaliteit van de toegekende patenten slecht vindt.

Van de ondervraagde technologiebedrijven vindt 56 procent dat de kwaliteit van de patenten de afgelopen drie jaar hetzelfde is gebleven. Over de toekomst zijn de bedrijven ook niet erg positief. 40 procent verwacht dat de kwaliteit van de patenten de komende drie jaar zal verslechteren. 36 procent verwacht dat de kwaliteit gelijk zal blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-22T11:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.