Eolas krijgt gelijk van Patentenbureau VS

Eolas Technologies ziet zijn patent op webbrowsertechnologie herbevestigt door het Amerikaanse Patentenbureau. Het kleine bedrijf, voortgekomen uit de universiteit van Californië, is verwikkeld in een juridische strijd met Microsoft.

Eolas heeft de Windows-producent in 1999 aangeklaagd met als beschuldiging dat diens webbrowser Internet Explorer inbreuk maakt op zijn patent. In 2003 won de aanklager de eerste ronde, waarbij Microsoft ruim een half miljard dollar schadevergoeding moest betalen. In het hoger beroep heeft Microsoft begin dit jaar echter weer gelijk gekregen.

 

Terwijl de rechtszaak nu opnieuw moet beginnen, doordat de beroepsrechter de hele zaak nietig had verklaard, heeft het Amerikaanse Patentenbureau het ooit verleende patent opnieuw onderzocht. De conclusie van het bekritiseerde patentenorgaan is dat het patent valide is en dus terecht is toegewezen.

 

Eolas is opgetogen en acht de juridische overwinning op Microsoft nabij. Die softwareproducent neemt de verklaring - en het onderzoek - van het Patentenbureau onder de loep en benadrukt dat het zijn verdediging hoe dan ook voortzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

L.S.,

in de inleiding van "Eolas krijgt gelijk ..." (http://www.computable.nl/nieuws.htm?id=868870) schrijft u "herbevestigd" met een "t" aan het eind.

Groeten,


AJ

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-30T14:10:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.