Nederlandse bedrijven houden infrastructuur in huis

Nederlandse bedrijven kiezen er, vergeleken met andere ondernemingen in Europa, het meest voor de ict-infrastructuur in huis te houden. Een meerderheid van maar liefst zeventig procent stelt de hardware bij voorkeur in eigen huis op.

Dit blijkt uit onderzoek van Global Switch uitgevoerd door bureau Vanson Bourne onder Europese bedrijven vanaf 1000 medewerkers. In Duitsland is het onderbrengen van de ict-infrastructuur in eigen huis het minst populair: slechts 24 procent kiest voor een huisvesting van de ict in het eigen kantoorgebouw.

Uit het onderzoek blijkt ook dat negentig procent van de ondervraagde bedrijven van mening is dat hun bedrijfscontinuïteitsplannen voldoende rekening houden met een bedrijfszekere omgeving van hun ict-infrastructuur. Bij nadere bestudering blijkt echter dat vijftien procent er niet van overtuigd is dat hun ict infrastructuur in een geschikte ‘fit for purpose’-omgeving is ondergebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-22T11:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.