Tekort van 160 duizend netwerkspecialisten in Europa

Europa kampt met een tekort van 160 duizend netwerkspecialisten. Tegen 2008 zal dit tekort oplopen tot een half miljoen.

Dit voorspelt onderzoekbureau IDC na onderzoek onder duizend it-directeuren in 31 Europese landen, waaronder ook Nederland. IDC deed het onderzoek in opdracht van netwerkspecialist Cisco.

Het tekort komt vooral omdat organisaties en bedrijven een steeds groter belang hechten aan computernetwerken. Zestig procent van de ondervraagde organisaties gebruikt hun netwerk om met klanten, leveranciers of partners te communiceren. Bijna 90 procent verwacht dat computernetwerken nog een groter belang krijgen.

Van de ondervraagde bedrijven die het afgelopen jaar ict-personeel heeft geworven, zegt 50 procent het moeilijk te vinden gekwalificeerde ict’ers te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gekwalificeerde ict’ers zijn moeilijk te vinden omdat er onvoldoende animo is voor het vak. Niet dat het vak niet interessant zou zijn.

Maar het levert in persoonlijke zin te weinig op om op echt professional niveau mee te draaien. Van de meeste professionals wordt verwacht dat deze zich elke 4 a 5 jaar opnieuw kwalificeert. Iets wat de werkgever een hoop geld en de werknemer een hoop energie kost. En dat voor een uiterst wispelturig baantje in een even wispelturige markt, en werkgevers.

Dit heeft het imago van de bedrijf tak zo verslechter dat geen enkele weldenkende mens het in zijn hooft halen om een ICT opleiding te doen. Met de helft van deze energie kan je een studie als rechten, of zo doen en het betaalt ook nog veel meer.

Kampioen slecht imago getronics moest zelfs incognito nieuwe werknemers werven via hun toen nog toekomstige partner PinkRoccade.

De kern van de ICTers bestaat op dit moment uit verdwaalden zielen van de doem generatie. Overblijfselen van het tijdperk van al door andere bezetten werkplekken en hoge werkloosheid. Maar naar mate steeds meer babyboomers zich steeds meer uit het arbeidsproces terug trekken. Komen steeds meer, beter betalende en minder studie intensieve baantje vrij

Er zijn genoeg gekwalificeerde mensen te vinden, maar niet voor het salaris dat ze bieden.

Waar hebben ze deze uitspraak weer gevonden?
Ik merk er zelf niks van, ik ben netwerkspecialist, werk ik bij een grote detacheringsbedrijf en zit ik al een tijdje op de bank!
ik vind dit onzin!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-25T09:05:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.