ICT Automatisering stelt D’Agnolo aan als CEO

Dit artikel delen:

Oud-commissaris Carlo D’Agnolo is door de commissarissen van ICT Automatisering benoemd tot ceo. Hij verving tot nu toe topman Bram Schot, die krap een jaar geleden opstapte na een verschil van inzicht met de commissarissen. In mei lieten de commissarissen de aandeelhouders al weten het voornemen te hebben D’Agnolo permanent aan te stellen als bestuurder.

D'Agnolo treedt aan in een roerige tijd. Over de eerste helft van het jaar daalde de omzet van ICT Automatisering, vooral als gevolg van het weglopen van de helft van het personeel bij de Duitse dochteronderneming. De daling bedroeg 11 procent voor het hele bedrijf, in Duitsland viel de omzet met bijna 40 procent terug ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijf haalt het merendeel van zijn omzet uit het detacheren van mensen. Belangrijke klanten van het bedrijf zijn chipmachinefabrikant ASML, spoorbeheerder ProRail en de Amerikaanse elektronicaleverancier voor de automobielbranche Harman Becker. Verder doet het bedrijf veel werk voor Philips Healthcare, VanderLande, TomTom, PostNL en Bosch.

Een in het oog springend project van ICT Automatisering is de centrale bediening van sluizen en bruggen op afstand voor Rijkswaterstaat in Zeeland. Het bedrijf levert de integratie van remote apparatuur, camera's, intercom, marifoon, radar en telefoon. Het werkt in dit project, een pilot voor andere regio's, samen met Cofely.

Carlo D'Agnolo

D'Agnolo (1953) deed eerder ruime ervaring op bij verschillende ondernemingen in de technologiesector. Na zijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit te Eindhoven startte hij bij Daf Trucks, waar hij verschillende managementfuncties heeft vervuld van 1978 tot 1994. Vervolgens was hij acht jaar directeur van Enschede/SdU. Vanaf 2004 werkte D'Agnolo in diverse managementfuncties bij ict-toeleverancier Zetes. Vanaf 2010 was hij commissaris bij ICT Automatisering. Sinds 29 oktober 2010 is D'Agnolo reeds werkzaam als waarnemend CEO.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-10T12:28:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.