Kakkerlakken eerste in top tien datarampen 2005

Dit artikel delen:

Elk jaar maakt data-recovery-bedrijf Ontrack Data Recovery zijn jaarlijkse top tien van de meest bizarre computerrampen van 2005 bekend - dus ook dit jaar. Lees, smul en maak snel een back-up van uw belangrijke bestanden!

De wereldwijde top tien van datarampen 2005:

Op de tiende plaats: Examen (terug)gehaald
Een PhD kandidaat verloor zijn hele onderzoeksscriptie door een slechte stroomtoevoer naar zijn computer. Hierdoor raakte de USB-flashdrive waarop het document bewaard was beschadigd. Als het document niet hersteld had kunnen worden, was de student zeker gezakt.

Op de negende plaats: Kunst-lijden
Toen een vrouw haar thuiskantoor opnieuw inrichtte, liet ze een schaal van 2,5 kilo bovenop haar harde schijf vallen. Deze harde schijf bevatte een boek waar de vrouw al vijf jaar aan werkte en familiefoto’s van 150 jaar oud waar geen afdrukken van waren.

Op de achtste plaats: Scheidingsschandaal
Een echtgenoot verwijderde per ongeluk alle foto’s van zijn kind omdat hij op een verkeerde knop drukte. Vrouwlief dreigde met een echtscheiding als hij de foto’s niet terug kon halen. 

Op de zevende plaats: Bijtende honden blaffen niet
Een klant liet zijn memorystick slingeren. Deze werd door zijn hond aangezien voor een lekker bot. Het lukte Ontrack de data terug te halen ondanks de vele tandafdrukken en een gat in de stick.

Op de zesde plaats: Probeer dit niet thuis
Een man probeerde zelf zijn bestanden te redden maar kwam halverwege tot de conclusie dat het niet ging lukken. Hij stuurde vervolgens zijn gedemonteerde drive met elk onderdeel apart verpakt naar Ontrack.

Op de vijfde plaats: Te laat...
Het systeem van een klokkenmaker begaf het, waardoor de digitale ontwerpen voor al zijn klokken verloren gingen. Ontrack redde uiteindelijk alle gegevens op tijd voor een belangrijke internationale vakbeurs.

Op de vierde plaats: Drillen naar data
Bij een RAID-recovery van meerdere schijven ontdekten de medewerkers van Ontrack dat er één schijf uit de drive ontbrak. De klant vond de ontbrekende drive in een afvalcontainer. In overeenstemming met bedrijfsregels was er een gat in geboord.

Op de derde plaats: Veilig thuis
Eén van de managers van de Minnesota Twins, een professioneel honkbalteam uit Minnesota, verloor alle data van zijn laptop door een crash. Hij schakelde Ontrack in om cruciale scoutinginformatie terug te halen.

Op de tweede plaats: Hardwareproblemen
Een gefrustreerde schrijfster ging haar computer te lijf met een hamer. Toen de medewerkers van Ontrack het ‘slachtoffer’ binnenkregen, was de hamerafdruk nog duidelijk te zien. 

En op de eerste plaats: La Cucaracha
Een klant hoopte nog waardevolle bedrijfsinformatie te redden van een tien jaar oude laptop uit het magazijn. Toen de data recovery medewerkers de computer openden, vonden zij honderden ontbindende kakkerlakken in het apparaat. 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-07T13:08:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.